Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи
Психолого-педагогічний факультет

1З 23 по 27 вересня 2024 року представники Криворізького педагогічного долучилися до важливого навчального візиту на базі Латвійського університету в межах проєкту Erasmus+КА2 «Підвищення психологічної стійкості університетів та добробуту в (пост)воєнній Україні» (BURN). Цей візит об'єднав фахівців у галузі психічного здоров'я, освітян та представників університетів з України для вивчення латвійських підходів до підготовки психологів, зміцнення психічного здоров'я в школах та стратегій травматичної інтервенції.

2

Програма розпочалася з комплексної сесії, присвяченої підготовці психологів у Латвії, яку провела директорка магістерської програми Laura Pirsko. Учасники отримали цінну інформацію про структурований шлях від бакалаврату до професійної кваліфікації. Після цього відбулася екскурсія історичною будівлею Латвійського університету, яка дала змогу познайомитися з багатою академічною історією цього закладу вищої освіти.

3

Протягом візиту учасники відвідували сесії, присвячені методам навчання психології для вчителів, які готуються до роботи або вже працюють, спрямовані на зміцнення психічного здоров'я в освітніх установах. Під керівництвом професора Baiba Martinsone на цих дискусіях було висвітлено ключові стратегії розвитку життєстійкості в школах. Крім того, група дослідила методи навчання для аспірантів та спостерігала за курсами бакалаврату з базових навичок консультування під керівництвом досвідчених тренерів-психологів.

4

Навчальний візит надав учасникам можливість взяти участь у воркшопах з розробки курсів, побудови команди та методів когнітивно-поведінкової терапії (КПТ) для роботи з травмою під керівництвом професорки Ieva Bite. Ці сесії сприяли налагодженню співпраці та обміну найкращими практиками у сфері психологічної освіти.

5

Учасники відвідали ключові психологічні служби Латвії, зокрема Кризовий центр «Скалбес», де ознайомилися з послугами кризового консультування, та Центр безпечного дитинства «Дардедзе», який займається профілактикою насильства та психологічною підтримкою жертв насильства.

6

Група також відвідала «Будинок дитини» при Дитячій клінічній університетській лікарні, де надають спеціалізовану допомогу дітям, які зазнали насильства.

7

Навчальний візит завершився рефлексивною сесією, під час якої було підбито підсумки та обговорено майбутню співпрацю. Очікується, що обмін знаннями під час цього візиту сприятиме зміцненню ініціатив у сфері психологічної стійкості та добробуту в Україні, що сприятиме виконанню місії проєкту BURN.

#ErasmusPlus #ErasmusUA #BURN_Project #psychology_centers_HEI #PostWarRestoration #PsychologicalResilience

27393
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31