Кафедра соціології та масових комунікацій
Факультет географії, туризму та історії

17 травня 2018 року до Дня науки в університеті пройшла підсумкова студентська науково-практична конференція. Кафедра соціології та економіки провела також засідання власної секції "Соціальні технології адаптаційних процесів у сучасних умовах"

Із своїми науковими пошуками виступили студенти різних факультетів, які протягом навчального року вивчали теоретичний матеріал та проводили власні дослідження з обраних тематик.

Найбільш цікавими і дискусійними виявилися доповіді Чопенко Алли "Кореляція між вираженістю «Я-концепції» та Інтернет – залежністю у підлітків (на прикладі учнів 11-х класів)", Андрєйченко Андрія "Успіх і його складові", Коваленко Івана "Роль соціальних заборон та їх співвідношення з індивідуальним розвитком особистості". Найгострішими виявилися співвідношення індивідуальних критеріїв та соціальних аспектів успіху, а також питання необхідності соціальних заборон та ролі сім'ї у їх реалізації.

   

Не менш цікавими та такими, що викликали дискусію в аудиторії, виявилися і доповіді Удовіченко Дарії "Політичні кризи та їх види", Морі Марії "Антикризова діяльність в Україні" та Невези Кристини "Заробітна плата та її складові у сучасній Україні". Студенти дослідили причини виникнення політичних криз, чому в Україні не спрацьовують відомі принципи антикризової політики та найбільш успішні для інших країн антикризові заходи, а також, що очікує заробітні плати в Україні найближчим часом.

       

Також свої доповіді підготували Таран Марія "Відсутність справедливої оплати праці в Україні", Скірко Анастасія "Соціальні аспекти Інтернет-залежності молоді", Лісовецька Анжеліка "Телебачення та його роль у житті сучасного підлітка", Головко Руслана "Соціально-економічні показники оцінки гідності та свободи особистості"

В цілому секційне засідання пройшло у дружній науково-пізнавальній атмосфері, дискусії мали позитивний продуктивний характер та, сподіваємось, спонукали студентів до подальших наукових і творчих пошуків.

4965
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31