Кафедра соціології та масових комунікацій
Факультет географії, туризму та історії

     18 жовтня 2022 р. викладачі кафедри соціології та масових комунікацій долучилися до роботи міжнародної науково-практичної конференції «Соціальний капітал – основа консолідації суспільства», яка була організована Південноукраїнським національним педагогічним університетом імені К. Д. Ушинського, Південноукраїнським відділенням Соціологічної асоціації України спільно з Інститутом правових, політичних і соціологічних досліджень Республіки Молдова, Асоціацією соціологів та демографів Республіки Молдова.

18.10 002        18.10 010

 Пленарне засідання відкрили Віктор Морару, кандидат політичних наук, професор університету, член-кореспондент, віце-президент Академії наук Молдови та Олена Лісеєнко, доктор соціологічних наук, професор кафедри філософії, соціології та управління соціально-культурною діяльністю Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинского, очільниця Південноукраїнського відділення Соціологічної асоціації України, привітавши учасників конференції і побажавши плідного наукового спілкування.

18.10 004     18.10 005      18.10 006

     Своїми науковими здобутками й міркуваннями мали змогу поділитися і криворізькі соціологи, виступивши на засіданнях секцій з наступними доповідями:

       Ірина Грабовець «Вища освіта як детермінанта розвитку людського та соціального капіталу»,

   Алла Лобанова, Олена Комарова «Соціально-психологічні особливості конструювання повсякденного життя внутрішньо переміщеними    особами в умовах російсько-української війни»,

    Людмила Калашнікова «Демократичні цінності населення України, Польщі, Росії та Білорусії крізь призму соціології:  досвід досліджень 1992-2022 рр.»,

      Людмила Черноус, Олена Лакомова «Консолідація територіальних громад у воєнний час на прикладі Кривого Рогу та прилеглих територій».

18.10 013               18.10 019

    Конференція об’єднала соціологів-теоретиків й експертів з практичним досвідом у сфері соціологічних досліджень, у тому числі – представників різних державних установ, організацій громадянського суспільства та ін. Захід проходив в онлайн-режимі.

18.10 008      18.10 014     18.10 012

    Під час роботи учасники розглянули виклики військового часу, що сприяли консолідації соціуму й не лише у територіальних межах України, а й країн Європейського Союзу і навіть світу, окреслили коло соціальних ризиків, які можуть з’явитися у найближчому майбутньому, а також обмінялися міжнародним досвідом та обговорили різні шляхи розвитку соціального капіталу у контексті громадянського суспільства.

20407
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша