Кафедра соціології та масових комунікацій
Факультет географії, туризму та історії

    21 жовтня 2022 року в он-лайн режимі  відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасні реалії та перспективи соціального виховання особистості  в  різних соціальних інституціях».

   Організатором конференції виступила кафедра соціальної роботи і соціальної педагогіки Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди, а співорганізаторами: кафедра соціальної роботи і менеджменту соціокультурної діяльності Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка, кафедра соціальної роботи та менеджменту соціокультурної діяльності Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, а також кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи Криворізького державного педагогічного університету – завідувач Ія Шимко. Соціальні педагоги запросили до участі і соціологів.

ХНПУ 001

   Привітання від ректорату Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди, цікаві пленарні доповіді знаних українських фахівчинь у галузі соціальної педагогіки та роботи професорів, докторів педагогічних наук Марини Васильєвої і Віри Поліщук стосувалися державних засад соціальної політики та соціальної роботи з дітьми та підлітками в умовах російської агресії, а також основних приорітетів підготовки бакалаврів та магістрів за освітньою програмою «Соціальна робота» для роботи з біженцями та внутрішньо переміщеними особами.

ХНПУ 003        ХНПУ 004

   Професором Аллою Лобановою спільно з доктором філософії  Жешовського університету Барбарою Скочинською-Прокопович була презентована пленарна доповідь на тему: «Соціальні технології життєзбереження дітей, підлітків та молоді в умовах воєнного стану».

ХНПУ 005        ХНПУ 002

   Пані Барбара Скочинська-Прокопович привітала учасників конференції і розповіла про характер і зміст допомоги, яку надають поляки українським дітям і підліткам, як міцніє дружба і співпраця між польськими і українськими соціальними педагогами і соціологами. У своєму виступі, вона зокрема зазначила, що «Українські діти підлягають обов’язковій освіті, відвідують польську школу та в дистанційній формі навчаються за програмою української школи. Прагнуть вивчили польську мову, сумують за домом, татом, друзями та колегами. Їх мами відправляють посилки додому. А діти - просять: «Мамо, запакуйте мене в цей пакунок, я хочу додому» ... Так думає маленька 10-річна дівчинка, яка прийшла з мамою. Хочеться підкреслити, що сформульовані у нашій науковій праці соціальні технології життєзбереження дітей та підлітків в умовах війни, є дуже важливими. Хочу додати, що всі, і дорослі, і діти, повинні спочатку спробувати взяти участь у програмі, як звикнути до втрати: адже всі ми відчули ризики та небезпеки спочатку через пандемію, потім через напад агресора на Україну. Але усім нам треба допомогти перш за все дітям вижити в жалобі і змиритися з втратою, щоб мати можливість жити далі. Звісно, з клеймом війни, але зі спокійною душею».

ХНПУ 006        ХНПУ 007

   Щира подяка польським колегам за підтримку і безцінну допомогу українським сім’ям з дітьми, а організаторам конференції – за плідну співпрацю і окреслення спільних шляхів збереження соціального і психологічного здоров’я підростаючого покоління в умовах війни.

20448
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31