Кафедра соціології та масових комунікацій
Факультет географії, туризму та історії

     За такою темою 16 травня п.р. розпочала дводенну роботу Всеукраїнська конференція за міжнародною участю, ініціаторами та організаторами якої виступила кафедра соціальної педагогіки та соціальної роботи Криворізького державного педагогічного університету – в.о завідувача Тамара Василюк, залучивши до співорганізаторів Луганський національний університет імені Т. Шевченка, Інститут підготовки юридичних кадрів для СБУ імені Ярослава Мудрого,Тернопільський комунальний Інститут післядипломної педагогічної освіти освіти, Університет імені Альфреда Нобеля, Одеський державний Університет внутрішніх справ, Академію когнітивних та природничих наук.

16.05 001

 

      З вітальними словами до учасників Конференції звернулися Ярослав Шрамко, Голова оргкомітету конференції, ректор КДПУ, Катерина Левченко, Співголова оргкомітету конференції, Урядова уповноважена з питань гендерної політики, доктор юридичних наук, Ірина Трубавіна, професор кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи КДПУ, Олександр Петровський, к. істор. н., доцент, директор Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти та інші.

16.05 002              16.05 003

     До участі у роботі Конференції долучилися більше 150 вчених і молодих науковців з різних міст України.

Основні тематичні напрями роботи Конференції:

1. Соціальна згуртованість як категорія національної безпеки, соціальної держави, педагогіки, соціальної психології, філософії тощо.

2. Законодавчі ініціативи, юридичні та політико-правові шляхи вирішення проблеми єдності та згуртованості суспільства в умовах воєнного стану.

3. Міжнародний досвід соціальної роботи і надання соціальних послуг в умовах воєнного стану.

4. Вітчизняний досвід з забезпечення соціальної згуртованості засобами соціальної роботи, соціальної педагогіки в умовах воєнного стану.

5. Запобігання і протидія гендерно зумовленому насильству в умовах воєнного стану – досвід, проблеми, шляхи їх вирішення

6. Підготовка майбутніх соціальних працівників до роботи в умовах воєнного стану. Підвищення кваліфікації соціальних працівників до роботи в умовах війни.

Screenshot 15              Screenshot 52

Науковці кафедри соціології та масових комунікацій також взяли активну участь у науковому Форумі, презентувавши результати своїх наукових досліджень.

З пленарною доповіддю «Солідаризація суспільства в умовах російсько-української війни: характеристик і виклики» виступила професор Алла Лобанова

Професор Людмила Калашнікова виступила з доповіддю: «Соціальна згуртованість як необхідна умова повоєнного відновлення України: оціни соціологів»

Аспірант 2 року навчання Дмитро Чижик представив на обговорення тему «Дилема взаємозв’язку мови і національної ідентичності особистості крізь призму ідей Івана Франка та можливості її вирішення».

Науковий Форум засвідчив, що науковці, які працюють у сфері соціальних та гуманітарних наук, згуртовані і об’єднані спільною метою: працювати на ПЕРЕМОГУ!

Screenshot 72 

Щиро дякуємо учасникам Конференції за цікаві доповіді, дискусії, аорганізаторам - за можливість презентувати результати своїх наукових розвідок.

Працюємо! Віримо! Вистоїмо!

26512
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Червень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30