Кафедра соціології та масових комунікацій
Факультет географії, туризму та історії

Протягом другого семестру 2020-2021 р.н. викладачі кафедри соціології та масових комунікацій активно ділилися досвідом та напрацюваннями у галузі дистанційної освіти шляхом проведення відкритих занять на платформі Zoom.

5 березня відкриту лекцію з курсу Теорія і практика реклами «Ефективність рекламного впливу» прочитала старший викладач кафедри, к.соц.н. Олена Олексіївна Комарова. Структурно лекція містила наступні питання: Оцінка ефективності реклами; Вплив реклами на підсвідомість; Реакція організму на рекламу та її вимірювання.

Лекторка розкрила сутність методик оцінювання ефективності реклами, навела приклади ефективності/неефективності різних рекламних продуктів, визначила маніпулятивний вплив реклами на підсвідомість особистості. Присутні на лекції викладачі кафедри і студенти ІІІ курсу гр. СМК відзначили високий рівень професіоналізму викладача та обраної методики подання матеріалу.

05.03 004          05.03 006  

5 квітня лекцію «Поняття виміру в соціології. Соціологічні індекси та шкали» з курсу «Методологія соціологічного дослідження» для студентів ІІ курсу спеціальності ) 054 Соціологія прочитала професорка кафедри Алла Степанівна Лобанова.

Свою лекцію викладачка розділила на 7 питань для зручності сприйняття матеріалу та прикладів використання окремих індексів та шкал на практиці. Під час лекції студенти мали можливість самостійно розрахувати деякі індекси та ознайомитися з їх функціональним призначенням в інтерпретації даних соціологічного дослідження.

05.04 003           05.04 002  

13 квітня лекцію «Держава як соціальний і політичний інститут» з курсу Соціально-політичні студії прочитав для студентів ІІІ спеціальності Історія доцент кафедри, к.соц.н. Юрій Васильович Візниця. Сутність та походження держави, форми устрою та правління, сучасна політична мапа світу, шляхи зростання національної свідомості до рівня формування державності – усі ці питання було розкрито лекторм під час лекції. Матеріал підкріплювався візуально не лише презентацією, а й фрагментами відео, що слугували прикладами теоретичного матеріалу.

13        13 1     

15 квітня також з курсу Соціально-політичні студії лекцію «Політика і влада як суспільні явища» для студентів факультету української філології прочитала в.о.завідувача кафедри, к.соц.н., доцентка кафедри Ірина Володимирівна Грабовець. Структурно лекція передбачала 4 питання: Структура, функції і роль політики в суспільному розвитку; Суб'єкти політики. Права людини; Сутність політичної влади. Історичні форми влади; Політичне панування і підлеглість. Легітимність влади. В процесі викладення матеріалу лекторка постійно зверталася до прикладів з українських реалій, окрім презентації також демонструвалися фрагменти відеоматеріалів. Наприкінці лекції студенти були долучені до дискусії щодо причин підлеглості у державі.

15.04 002       15.04 004   

Усі відкриті заняття були проведені на високому методичному та методологічному рівні і відповідають вимогам вищої школи.

15718
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31