Кафедра соціології та масових комунікацій
Факультет географії, туризму та історії

      Сьогодні, 9 березня 2022 року в день народження великого Кобзаря Тараса Шевченка, все прогресивне людство підтримує Україну та її народ у його боротьбі за свою незалежність, свободу, за європейські цінності.

шевченко спина

          Повномасштабна війна Російської Федерації проти України, розв’язана 24 лютого її керманичем В.Путіним, навіки перекреслила мирне співіснування російського та українського народів, зруйнувала мирне життя тисяч людей, розстріляла дітей, людей похилого віку, зруйнувала мирні міста, села, знищила не тільки військову, але й промислову, соціальну інфраструктуру багатьох великих міст: Харкова, Чернігова, Сум, Маріуполя, Охтирки,Тростянця, Ізюма, Бучи, Ірпіня, Гостомеля та інших.

     Тисячи людей залишилися без крову над головою, мільйони вимушених біженців покинули країну…

      Але Збройні сили України, народ зруйнували плани ворога на швидку перемогу. Україна бореться, Україна не здається, Україна гартується в боях за своє майбуття!

 І кожний день цієї страшної війни над Україною, як і сьогодні, лунає могутній Шевченківський заклик:

Борітеся — поборете!

Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая!

 Символічно, що у поемі «Кавказ», яка була написана Тарасом Шевченко у Переяславі й датована 18 листопада 1845 року, поет засуджує війну Російської імперії проти горців і возвеличує боротьбу народу за свободу.

 kavkaz shevchenko                                     кавказ

Викладачі й аспіранти кафедри соціології та масових комунікацій долучились до Звернення Президента України Володимира Зеленського, Уряду України, Народних депутатів, народу України, Соціологічної Асоціації України до країн НАТО з проханням «закрити небо над Україною».

 Шановні Колеги, подаємо гугл-посилання, в якому Ви можете долучити свій голос до цього Звернення. 

Низький уклін НАШИМ ЗАХИСНИКАМ І ЗАХИСНИЦЯМ, ГУРТУЄМОСЯ І ВІРИМО В НАШУ ПЕРЕМОГУ. 

 

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

 

18749
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31