Кафедра соціології та масових комунікацій
Факультет географії, туризму та історії

Кафедра соціології та масових комунікацій Криворізького державного педагогічного університету 24-25 листопада 2022 року в очному і онлайн режимі проводить VII Міжнародну науково-практичну конференцію «Інформаційне суспільство і Природа: вектори взаємовпливу».

Мета конференції – обговорення співтовариством академічних соціологів актуальних питань функціонування й розвитку соціуму та людини в сучасних умовах, презентації наукових досягнень, обміну досвідом проведення теоретичних і прикладних досліджень взаємовпливу інформаційного суспільства і природи в умовах глобалізаційних викликів.

В роботі конференції плануються наступні секції:

1.  ТЕОРЕТИЧНА СОЦІОЛОГІЯ / Загальна соціологічна теорія і спеціальні та галузеві соціологічні теорії у поясненні взаємовідносини суспільства та природи в їх історичному розвитку і сучасному стані.

2.  МЕТОДОЛОГІЯ І МЕТОДИ СОЦІОЛОГІЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ / Методологія і методи дослідження взаємовпливу інформаційного суспільства, людини і природи.

3.  ПРИКЛАДНА СОЦІОЛОГІЯ / Предметне поле соціологічних досліджень у системі «Суспільство-Інформація-Природа» (біосфера і ноосфера як площини взаємодії інформаційного суспільства з природою, процеси глобалізації, індустріалізації, регіоналізації, соціальна нерівність в інформаційному суспільстві, відкриття альтернативних джерел енергії, особливості взаємовпливу інформаційного суспільства і природи на глобальному та регіональному рівнях, соціальні комунікації в інформаційному суспільстві, інсайти війни).

4.  СОЦІАЛЬНА ІНЖЕНЕРІЯ / Ціннісно-нормативний, соціально-економічний та інвайроментальний аспекти гармонізації системи «Інформаційне суспільство-Людина-Природа» (проблеми і перспективи розвитку інформаційного суспільства, моделювання соціально-екологічних процесів в умовах глобальних викликів (пандемій, війн, техногенних катастроф), формування соціальних технологій екологічної культури, свідомості цифрової людини, екологічного виховання; державне управління у сфері соціальної екології).

Більше інформації в Інформаційному листі конференції

20283
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31