Кафедра соціології та масових комунікацій
Факультет географії, туризму та історії

Хочеш досягти чогось у житті — навчайся все життя. Йога Берра, відомий своїми яскравими висловлюваннями, якось сказав: «Життя — це досвід навчання, тільки якщо ви вчитеся». Таку життєву позицію має і людина, із якою я вирішив поговорити — це Артем Соколенко. Після закінчення школи в Кривому Розі він поїхав підкорювати столицю. Закінчив навчання в Національному авіаційному університеті, не знайшов роботу за фахом і переїхав до Тайланду, де зайнявся маркетингом та рекламою в інтернеті. І що найцікавіше — маркетингових стратегій та інструментів він навчився сам, так само, як самотужки вивчив китайську мову. Я розпитав, як йому це вдалося, про що мріє і що може порадити початківцям.

         Івочка фото 2                      Івочка фото 1

Знаю, що ти завжди мріяв поїхати з Кривого Рогу до Києва. А тепер уже навіть з України виїхав. Що тебе потягнуло в далекі краї?

— Поїхав, бо хотів самоствердитись у житті, щось дізнатися, побачити, навчитися. Зрозумів, що в Україні для мене особливих перспектив немає. Я бував у багатьох країнах, бачив, як там живуть, то є з чим порівняти, є вже уявлення, де мені буде краще. Зараз працюю у сфері реклами, маркетингу. Напевно, це те, чого я прагнув, і те, що мені подобається.

Коли вирішив цим займатися, і які робив перші кроки?

— Я прийняв це рішення шість років тому, бо подобалося вивчати маркетинг. А потім прийшов і до реклами. Дуже цікаво допомагати клієнтам реалізовувати ідеї. Почав вивчати відео в ютубі, намагався зрозуміти принципи маркетингу, ну, а потім стало приносити дохід, і стало не тільки цікаво, а й перспективно.

Опиши свою робочу обстановку, чи ходиш до офіса, чим обладнане твоє робоче місце?

— Це звичайна домашня обстановка, біля ноутбука (усміхається). Цілий день — дзвінки клієнтам, цікаві маркетингові рішення, рекламні сайти, обговорення бажань та потреб клієнтів, вивчення ринку. Постійно відстежую онлайн-платформи для західного ринку. Багато клієнтів з Австралії, Америки, Європи шукають цікаву рекламну продукцію для просування своїх сайтів, і я їм у цьому допомагаю.

Це схоже на роботу 24/7, але ж має бути і відпочинок. Чим займаєшся у вільний час?

— Тренажерка, звісно — треба підтримувати форму. Також дивлюся цікаві фільми англійською мовою, зараз вивчаю тайську мову, вдосконалюю китайську. У мене немає репетиторів, тому вільний час я використовую з користю.

Опиши три свої досягнення.

— Можу з'їсти борщ за 1 хвилину (сміється), тому що я їм його тільки в Україні; вивчив маркетинг без викладачів та університетів; живу і працюю в чудовій країні. Можу сказати, що я впевнений у собі,  знаю  собі ціну і здатен втілювати свої бажання.

Які твої плани на майбутнє?

— Заробити мільйон доларів (сміється). Усі кажуть, що не в грошах щастя — так, я з цим згоден: не в грошах, а в їхній кількості. Бо, маючи достатньо коштів, можна вчитися, подорожувати, забезпечувати своїх близьких, будувати сім'ю. Мені подобається вислів: «Раніше я любив літо, але потім зрозумів, що літо може бути будь-якої пори року, були б гроші… Тепер я люблю гроші». І ось результат — я живу в країні, де завжди літо, і прагну заробляти, щоб гідно жити.

То ти досягнув усього, про що мріяв? Чи ще є якась мрія?

— Хочу жити на Балі, бо там класно та казково красиво (сміється).

Що порадиш новачкам у сфері реклами? Як, наприклад, зробити свою рекламу?

— Звернутися до мене (сміється). А якщо серйозно, шукати, де можна навчитися, і застосувати свої знання. Впевнений, що якщо в житті знаєш, що хочеш, ставиш мету, тут навіть новачкам неважко розібратися з рекламним маркетингом.

Що ти порекомендуєш молоді, яка хоче чогось досягнути в житті?

— Перш за все, ставити собі мету і йти до її втілення. Звичайно, цілі у кожного різні, але навіть якщо ви поставите за мету вступити до інституту, який хочете, це вже буде маленька перемога. Це буде крок… По-друге, багато займатися самоосвітою — читати, дивитися відео в ютубі з тієї теми, яка вас цікавить, стежити за публікаціями організацій, які працюють в обраній вами сфері. Школи та університети дають лише теорію, яка, як на мене, мало застосовна у реальному житті. Ну, і, звичайно, менше грати в комп'ютерні ігри, бо це, на мою думку, залежність. А самонавчання та самореалізація завжди дають плоди. Варто зробити крок — і дорога з’явиться сама собою.

Спілкувався Роман Холод (Івочка) – студент групи СМК-19

17571
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша