Кафедра соціології та масових комунікацій
Факультет географії, туризму та історії

Матвій Бабенко мій троюрідний брат. Зараз йому 20. Музикант, тромбоніст, грає на тромбоні з дитинства. Переможець багатьох музичних конкурсів. Приклад для мене того, що улюбленою справою можна заробляти на життя. Я вирішила поговорити про його дитяче хобі, яке поступово стає професією.

Федорчук 1                      Федорчук 2

— Коли і як ти помітив у собі інтерес до музики?

— Батьки розказують, що, іще стоячи в дитячому манежі, я реагував на кліпи, які транслювали на телебаченні, пританцьовував. Згодом підспівував різним пісням, потім почав грати на фортепіано. У десять років я пішов до музичної школи, вибравши для себе основним інструментом тромбон.

— Чи пам’ятаєш ти, коли заробив зі свого захоплення перші гроші? Як це було?

— У Кривому Розі проводився конкурс «Джаз на Поштовій», у якому я брав участь. У призовому фонді була грошова премія, і я її виграв. Було надзвичайно приємно і отримати відзнаку, і одержати кошти!

— Чи плануєш навчитися грати ще на якихось інструментах, окрім тромбону? 

— Зараз я навчаюсь у Києві в музичному коледжі імені Р.М. Глієра, здобуваю вже професійну освіту. Надалі планую вступити до музичної академії.

Як загальний інструмент я опановую фортепіано, він передбачений освітньою програмою, а також навчаюся грати на трубі, тубі — мідних духових інструментах.

— Зараз музика — це твій основний спосіб заробітку? Чи плануєш надалі розвиватися та заробляти таким чином?

— Інколи мене запрошують до різних джаз-бендів як тромбоніста — це можуть бути загальноміські концерти, фестивалі, свято на честь Дня міста, бувають приватні вечірки. Також мені пропонували місце в оркестрі у драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка.

Федорчук 3

Так, звісно, зараз це мій основний спосіб заробітку, який я поєдную з навчанням. Хочу здобути професію викладача, артисту оркестру та диригента. Але не виключаю можливості заробляти гроші іншими способами, бо планую розвиватись як особистість в інших напрямках.

Спілкувалася Вероніка Федорчук, студентка гр. СМК-19
Фото з приватного архіву Матвія Бабенка

17678
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша