Кафедра соціології та масових комунікацій
Факультет географії, туризму та історії

Гонець Владислав, гр.СМК-18

"Соціологія масових комунікацій..." Чому саме вона?...

Незабаром настане той час, коли сьогоднішні одинадцятикласники будуть стояти на порозі своєї школи з атестатом у руках і купою питань у голові. В ній (голові) багато думок, амбіції, поради батьків та друзів. Вибір дуже великий і складний, бо це на все життя, а куди вступати не знаєш. Я сам пройшов цей шлях вибору, тому знаю, про що кажу. 

Коли ми маємо на меті пошук СВОЄЇ спеціальності, ми намагаємося зазирнути у майбутнє: ким ми будемо працювати, які в нас будуть перспективи саморозвитку і кар’єрного зросту, скільки ми будемо заробляти тощо.

Навчаючись вже на другому курсі спеціальності «Соціологія масових комунікацій, журналістики і реклами», відвідавши такі медійні вершини нашого міста, як ТРК «Рудана», «Перший міський», радіокомпанія «Город ФМ», можу зазначити, що провчитись 4 роки і піти працювати в одну з цих компаній того варто, зарплата там достойна. Можете назвати мене меркантильним, але я знаю, що сьогодні в першу чергу цікавить абітурієнтів, які обирають не просто майбутню професію, своє покликання, а обирають своє майбутнє. Ще один великий плюс обраної мною спеціальності полягає у великому переліку місць, де можна потім працювати: соціолог, журналіст, PR-менеджер, копірайтер, спічрайтер, фахівець із зв’язків з громадськістю, працівник прес-центру тощо. Думаю, доповнювати, скільки заробляють люди, що працюють в цих, сферах не потрібно.

Хочу також закликати майбутніх випускників шкіл діяти завжди розсудливо в житі, адже на шляху багато перепон у вигляді дурнів, що будуть штовхати вас на слизьку дорогу помилок, змушуючи зневірюватися у власних силах, переконуючи діяти в розріз з вашими прагненнями тощо. В житі, в історії, літературі є багато таких прикладів, але більше мудрих, тому варто взяти з собою трохи цього багажу в життя, щоб не помилятися. А якщо і робити помилки, то лише для того, щоб ставати мудрішими. Я вважаю, що не помилився з вибором своєї майбутньої професії, тому і вам раджу обрати саме її. Хоча…

 Вибір завжди за вами, майбутні випускники, а ми будемо чекати вас на нашій спеціальності у Криворізькому державному педагогічному університеті у новому навчальному році.

9757
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша