Кафедра соціології та масових комунікацій
Факультет географії, туризму та історії

Чечун Данило, гр.СМК-18

Мудрість вибору власного майбутнього

В давні часи Грецька держава була однією з самих могутніх і розвинених у світі. Грецькі та Римські філософи прокладали шлях для майбутніх нащадків, пояснюючи і досліджуючи цей світ. Це такі відомі філософи, як Сократ, Платон, Цицерон, Піфагор, але пояснити одного так і не змогли. Вони сперечались, створювали теорії, доводили їх, кожен з них був по-своєму правий, оскільки розум, думки, і взагалі людину кожен розуміє по-своєму.

Одні вважають, що розумні все знають, але мудра людина відповість, що не можливо знати все на світі, саме тому я погоджуюсь з виразом Есхіла «мудрий той, хто знає не багато, а потрібне», тому що людина не може всього знати про існування того або іншого об’єкта, а якщо людина чогось не знає, то вона вже не розумна?. Ні, кожен з нас розвивається у тому руслі, яке йому подобається, і він хоче стати в цій справі найкращім.

В наш час спочатку знання надають нам у школі, а потім ми особисто повинні вирішити, чим займатись далі, на кого навчатись? Особисто я обрав навчання в Криворізькому державному педагогічному університеті на спеціальності «Соціологія масової комунікації, журналістики та реклами». Лише коли ти вже починеш навчатись, ти вже сам обираєш та фільтруєш потрібну інформацію, а отже розвиваєшся у тому напрямку, який цікавий особисто для тебе. Викладачі на моїй спеціальності креативно та неординарно підходять до викладання своїх дисциплін, є різноплановими та вміють заінтригувати, що дає змогу більш поглиблено опановувати інформацію. І саме тому я рекомендую майбутнім абітурієнтам обрати для навчання КДПУ, і не лише спеціальність соціологія, бо впевнений, що і на інших факультетах не менш цікаво, ніж у нас.

Мудрість це не лише знання, набутий досвід, а й, що не менш важливо, - це застосування цих знань. Платон зазначав, що зло в людини виходить з незнання, це означає, що добра людина – людина в якої є знання (мудра), а зла людина не дуже розумна.

Все знати може тільки Бог, сама по собі людина не досконала. Нам не доступний абсолют у цьому світі. І нездорове враження справляють невігласи, що стверджують, буцімто знають абсолютно все. Коли людина йде голосувати або обирає, до якого університету їй вступати після складання іспитів, вона ж впевнена, що її вибір правильний, що вона все зважила і прийняла абсолютно правильне рішення, можливо це лише ілюзія мудрості? правильності вибору?. Отже, можна сказати, що дійсно, мудрість не залежить від розуму, віку, статусу. Мудрість, насамперед, - це знання кожної людини у тій галузі, де вона розвивається, і знає, що всього знати не можливо, але прагнути цього потрібно.

9783
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31