Факультет мистецтв (Музично-хореографічне відділення)
Музичне мистецтво. Хореографія.

35унт56кнагоь

На кураторській годині 19 лютого 2024 року студенти групи МХК-21 (куратор Олена Ярошенко, староста Владислава Горобей) вшанували пам’ять Героів Небесної Сотні. Підготувала змістовну промову та емоційну презентацію Дарина Дмітрієва: 

"У ці дні – ми шануємо пам’ять Героїв Небесної Сотні!

18-20 лютого 2014 роки , стали найкривавішими днями Революції Гідності.

Тоді силовики намагались вштурмувати Майдан, били людей кийками, підпалили будинок Профспілок, і зрештою їх цинічно розстрілювали…

Під час Революції Гідності силовики вбили 107 протестувальників…

А 20 лютого – було знищено найбільше людей.

Учасники тих подій вважають, що саме тоді і почалась війна, яка триває і досі…

Сьогодні ми зібралися тут, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХІ століття

Героям Майдану, полеглим за світле майбутнє України, присвячується…

Кожен із Небесної сотні мали свою сім`ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, незалежну, чесну Україну.

Десятки молодих хлопців, як колись герої Крут, не вагаючись свідомо вирішили йти до кінця, лиш би бути вільними, лиш би самим мати змогу розпоряджатися своїм майбутнім, лиш би захистити Україну.

Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину.

Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

Ми закликаємо вас сьогодні згадати у ваших молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє… Одним із них був герой Євромайдану - Сергій Нігоян, що став першою жертвою протистояння на Грушевсьокого..

Сергій поїхав на Майдан без роздумів, щойно по телебаченню побачив, як правоохоронці жорстоко вбивають студентів..

22 січня 2014 року..віддав за Україну найцінніше – життя.

Спасибі серцем і душею, ми щиро це і палко говоримо!

Як крикнуть: «Слава Україні!»

«Навіки слава!» – всім героям у цю мить...!

54н769щдсм8695

 

 

 

 

 

 

Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв « Небесної Сотні» у наших серцях, а світло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті вічно!"

24882
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31