Кафедра хімії та методики її навчання
Природничий факультет
У межах співробітництва КДПУ з Криворізьким Покровським ліцеєм КМР у суботу 23 грудня 2023 року відбулась екскурсія учнів 10-х класів медичного (біолого-хімічного) профілю до лабораторій кафедри хімії та методики її навчання. Саме учні медичного (біолого-хімічного) профілю Покровського ліцею мають таку опцію: окрім того, що одна з двох вчительок хімії - викладач кафедри хімії та методики її навчання, так ще й окремі лабораторні роботи та STEM-проєкти вони можуть реалізовувати у стінах справжнісіньких хімічних лабораторій.
   
   
Саме цього дня Тетяна Селіванова та її колега з ліцею Інна Ісаєва провели для групи з 18 десятикласників справжню екскурсію як до хімічних лабораторій, так і до світу гетероциклічних органічних сполук. Тема "Гетероциклічні сполуки" якраз нещодавно була вивчена згідно програми курсу хімії, тому задля отримання більш грунтовних знань з цієї теми учні приїхали до КДПУ.
   
   
Цього дня ліцеїсти дізнались про важливість гетероциклічних сполук у природі: гетероциклічні органічні сполуки - це не лише незрозумілі слова хімічною мовою, це іще і основа таких сполук як ДНК та РНК, алкалоїдів, гормонів тощо. Учні цього дня добули кристали кофеїну з кави та чаю, здійснили деякі якісні реакції для виявлення кофеїну та інших алкалоїдів, почули цікаві розповіді про родичів кофеїну, що містяться у чаї та шоколаді - теофілін та теобромін, та дізнались багато нового про найцікавіших представників гетероциклів. Також у них була можливість попрацювати одразу у трьох аудиторіях: лабораторії органічної хімії та синтезу, навчально-науковій лабораторії з хімічного аналізу та аудиторії з методики навчання хімії.
24190
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша