Кафедра української мови
Факультет Української філології

Протягом останніх 8 місяців російського вторгнення в Україну питання безпеки є важливим для викладачів у межах навчального процесу, адже життя і здоров’я студентів – найбільша цінність, яка має бути збереженою.

Життя в сучасних реаліях досить складне і фізично, і психологічно, а тому знання з безпеки життєдіяльності є життєво необхідними, постають запорукою збереження внутрішньої рівноваги. За умов воєнного сьогодення студентам важливо постійно нагадувати про правила поведінки під час воєнних дій.

Викладачі кафедри української мови тримають руку на пульсі  студентського позанавчального життя, проводять онлайн-зустрічі, на яких інформують про безпекову ситуацію у країні та місті.

Одним з таких заходів стала кураторська година, яку днями провела доц. Шарманова Н. М. зі студентами груп УПФ-20 та УФР-20.

Кур година

Масштабні ракетні обстріли міст України, які набули значної інтенсивності останніми днями жовтня, руйнують інфраструктуру та житло українців, спричиняючи значні жертви. Тому, зокрема, на зустрічі обговорили алгоритм дій людини, що опинилася під завалами, а також як врятуватися під час атаки іранських дронів-камікадзе. Окрім того, орієнтуючись на вказівки МОЗ, Наталя Миколаївна розповіла студентській молоді про таке: як зберегти витримку під час атак, як відновити психологічну рівновагу. Натомість студенти разом з куратором обговорили нагальні питання навчального процесу в умовах війни, наголосили на важливості підготовки до сесії, зауважили на ролі психологічної підтримки одне одного в такий складний для всіх українців час.

Тримаймо навчальний і мовно-культурний фронт! Усе буде Україна!

20436
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Червень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30