Кафедра англійської філології
Факультет іноземних мов

img6

Наприкінці квітня у місті Бад-Кіссінген (Німеччина) проходив Міжнародний семінар «Центральноєвропейські зустрічі», в якому взяли участь представники нашої Альма-матер.

Цей традиційний захід відбувається двічі на рік за підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ і розвитку Німеччини. Його цільовою аудиторією є молодь Німеччини, Угорщини, Польщі, Чехії та України. Студенти та викладачі Криворізького педагогічного вже близько 7 років долучаються до цієї події.

img10

На цьому заході свою доповідь на тему «Антивоєнна тематика в європейській літературі та мистецтві» представили проректор з наукової роботи КДПУ, професор В. А. Гаманюк та доцент кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання В. А. Карпюк.  Головний акцент був зроблений на тому,  як змінювалася  концепція війни в літературі у різні часи. Крім того, в доповіді йшлося про інтеграцію українського кіно, живопису та музичного мистецтва в німецький культурний простір.

img14

Цього року й студенти університету доєдналися до виступів. Здобувачі кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання переклали німецькою вірші сучасних українських письменників і підготували яскраві презентації.

img23

Участь у заході такого формату – це вдале поєднання просвітницького, освітнього та неформального спілкування. Слухачі мали можливість познайомитися ближче з історичними памʼятками Німеччини, скуштувати національні страви та отримати незабутні враження.

Криворізький педагогічний продовжує успішно налагоджувати контакти із закордонними колегами та сприяти поглибленню плідної міжнародної співпраці за участю науково-педагогічних працівників і здобувачів вищої освіти. Бажаємо кожному знайти однодумців за кордоном та розширити горизонти власних наукових досліджень!

26400
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31