Анонси і оголошення
Компанія Clarivate продовжує серію безоплатних вебінарів українською. За умови
ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ! Бібліотека КДПУ працює в обмеженому режимі з 09.00 до 16.00, субота
Elsevier продовжує активно підтримувати українських учених у складних умовах
У межах проєкту Research4Life регулярно організовують вебінари за посиланням
Міністерство освіти і науки України повідомляє про можливість безкоштовного
Шановні науковці! Компанія Elsevier та ДНТБ України надають можливість працювати
В умовах посилення карантинних обмежень пропонуємо науково-педагогічним
Шановні користувачі! ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського пропонує вам скористатися
Шановні користувачі! Під час карантину бібліотека надає такі дистанційні
Шановні викладачі, аспіранти, співробітники, студенти! Безкоштовний доступ до
23 лютого 2017 року в приміщенні читальної зали головного корпусу бібліотека Криворізького педагогічного зустрічала чергову гостю традиційної «Літературної вітальні» - відому в місті та за його межами поетесу Лану Александрову.
Модератор заходу, бібліотекар І категорії О. В. Кулаковська, розповіла, що пані Лана пише про різне, та найбільше – про Батьківщину. Вірші про кохання, рідну землю, воїнів АТО зробили поетесу відомою далеко за межами рідного міста. Особливо запам'ятався широкому загалу Youtube-відеоролик з виконанням вірша «Я живу у своїй країні», записаний грузинськими активістами.
20170223 122153 500x281
Гостя познайомила присутніх зі своїми друзями, які прийшли на зустріч разом із нею – творчими особистостями, воїнами АТО, волонтерами. Відтак розповіла про свій сайт, stixoplyot.ru, на якому не тільки публікує власні поетичні твори, а й складає вірші на замовлення.
Останнім часом пані Лана не може писати ні про що, окрім війни на Сході, втілюючи свої переживання в художній формі, намагаючись поділитися ними й осмислити те, що раніше видавалося немислимим у нашій країні. У серпні 2014 року поетеса створила знаковий у цьому сенсі твір – вірш-усвідомлення реальності приходу війни на рідну землю. Перший шок розуміння невблаганної суті кривавих боїв, близькості смерті та руйнувань, роздуми про знівечені війною людські долі – проблематика цього твору глибоко вразила суспільство, і вірш посів заслужене місце на сторінках українських навчально-методичних видань та в серцях дітей і дорослих. 
Та відвідувачі «Літературної вітальні» не залишилися і без веселіших творів від Лани Александрової – вічна тема кохання знайшла відгук у серці кожного з присутніх, і вірші про щирість почуттів та інтерес одне до одного у відносинах закоханих аудиторія зустріла теплими посмішками та оплесками.
20170223 122705 500x281
Після цього пані Лана передала слово своїй подрузі – поетесі Вікторії Галєх, яка продекламувала власний вірш, присвячений любові до справжніх чоловіків – воїнів. А запальний виступ ще одного товариша поетеси – Паші Осікова – не залишив байдужим жодного з присутніх, адже вірші про радість життя, окриленість світосприйняття та вибір життєвого шляху завжди підіймають настрій і надихають на роздуми.
20170223 124657 500x247
Приємною несподіванкою для аудиторії став ще один вірш від Лани Александрової, на біс, у якому поетеса зізналася у коханні рідному місту – Кривому Рогу.
На завершення зустрічі товариш поетеси, В'ячеслав Сауляк, який нещодавно повернувся з АТО, виступив із короткою, але щирою промовою, у якій розповів про волонтерську діяльність Лани Александрової, а директор бібліотеки, кандидат філологічних наук Г. М. Віняр подякувала присутнім студентам факультету української філології  та старшому викладачеві І. Є. Макаренко за участь у заході. 
20170223 130656 500x281

16836516 1281837441882191 1488667429901692784 o
 

.be&t=3">.be&t=3

1522