Анонси і оголошення
Компанія Clarivate продовжує серію безоплатних вебінарів українською. За умови
ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ! Бібліотека КДПУ працює в обмеженому режимі з 09.00 до 16.00, субота
Elsevier продовжує активно підтримувати українських учених у складних умовах
У межах проєкту Research4Life регулярно організовують вебінари за посиланням
Міністерство освіти і науки України повідомляє про можливість безкоштовного
Шановні науковці! Компанія Elsevier та ДНТБ України надають можливість працювати
В умовах посилення карантинних обмежень пропонуємо науково-педагогічним
Шановні користувачі! ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського пропонує вам скористатися
Шановні користувачі! Під час карантину бібліотека надає такі дистанційні
Шановні викладачі, аспіранти, співробітники, студенти! Безкоштовний доступ до

16 травня 2017 року до читальної зали гуманітарного корпусу бібліотеки Криворізького педагогічного університету завітала інструктор з велосипедного туризму І категорії, випускниця факультету російської філології Зоя Георгіївна Биваліна.

На зустрічі були присутні директор бібліотеки, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови Г. М. Віняр, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки В. В. Іванова, студенти факультету української філології, бібліотекарі КДПУ (всього 70 осіб).

Зоя Георгіївна вже понад тридцять років захоплюється велотуризмом на професійному рівні. Зізнається: велосипедний спорт є справою всього її життя. Пані Зоя регулярно створює багато ілюстровані літературно-художні звіти про свої подорожі країною – тут і мальовничі краєвиди, і музеї, і неповторна архітектура заповідних куточків України. Гостя переконана: не можна переоцінити важливість саме велосипедних подорожей Батьківщиною – адже тільки на власні очі побачивши неповторні українські краєвиди, відчувши себе часточкою рідної природи, можна дійсно полюбити свою країну, відчути гармонію та духовну єдність з рідною землею.

Пані Зоя поділилася з присутніми роздумами про важливість мовної ідентичності людини, спогадами про впровадження радянської мовної політики в Кривому Розі. Розповіла гостя і про своє захоплення творчістю видатного прозаїка В. Г. Короленка, а також Бориса Мозолевського – українського археолога й поета, дослідника скіфської старовини. Серед туристичних планів Зої Георгіївни – відвідати село Миколаївка Веселинівського району Миколаївської області, малу Батьківщину улюбленого поета.

Гостя розповіла про види велопоходів, їх особливості, умови отримання звання майстра спорту з велосипедного туризму. Цікаво, що всього існує шість категорій складності походів на велосипедах: три перших з них доступні всім бажаючим, а три останні вимагають неабиякої фізичної підготовки та кваліфікації на рівні майстра спорту – володіння комплексом теоретичних знань та практичних навичок, вміннями орієнтуватися на місцевості, користуватися мапами, виконувати правила дорожнього руху для велосипедистів тощо.

1952