Анонси і оголошення
Компанії Clarivate та Elsevier повідомляють про нові вебінари з питань наукометрії, які
Компанія Clarivate продовжує серію безоплатних вебінарів українською. За умови
ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ! Бібліотека КДПУ працює в обмеженому режимі з 09.00 до 16.00, субота
Elsevier продовжує активно підтримувати українських учених у складних умовах
У межах проєкту Research4Life регулярно організовують вебінари за посиланням
Міністерство освіти і науки України повідомляє про можливість безкоштовного
Шановні науковці! Компанія Elsevier та ДНТБ України надають можливість працювати
В умовах посилення карантинних обмежень пропонуємо науково-педагогічним
Шановні користувачі! ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського пропонує вам скористатися
Шановні користувачі! Під час карантину бібліотека надає такі дистанційні

3 жовтня 2017 року відбулася чергова зустріч у «Літературній вітальні». Цього разу до університетської бібліотеки завітали молодий криворізький поет, прозаїк, композитор, художник Павло Осіков та відома криворізька поетеса Лана Александрова.

На заході були присутні завідувач кафедри російської філології та зарубіжної літератури, кандидат філологічних наук, доцент М. О. Дудніков, завідувач кафедри ботаніки та екології, кандидат біологічних наук Я. В. Маленко, завідувач кафедри філософії, кандидат філософських наук, доцент Н. П. Козаченко, студенти факультету іноземної філології, факультету географії, туризму та історії, природничого факультету, бібліотекарі.

Організаторами зустрічі виступили завідувач відділу комплектування та наукової обробки документів бібліотеки Л. В. Головко, завідувач сектора Г. П. Ростальна, завідувач сектора О. О. Вдовіченко. Л. В. Головко представила гостя й розповіла присутнім про основні віхи його життя й творчої біографії.

Павло Осіков розповів про власне, нестандартне бачення повсякденного життя, поділився оригінальним сприйняттям буденного. «У своїй творчості я хочу говорити правильні речі», – зауважив митець. П. Осіков продекламував власний вірш, присвячений важливості особистої ідентичності, розповів про необхідність самоусвідомлення та пріоритет духовних потреб у житті кожної людини. Павло Осіков активно долучається до діяльності театру музики і слова «Ре Продукція». Сучасні заходи, оригінальні творчі прийоми, поєднання непоєднуваного є родзинками цього мистецького об’єднання; яскравий гумор та оригінальні ідеї П. Осікова стали органічною частиною спектаклів театру.

Гість Криворізького педагогічного відрекомендував присутнім свою подругу, відому криворізьку поетесу Лану Александрову, творчість якої знають і люблять далеко за межами рідного міста – її поетичні тексти стають словами пісень, а дитячі вірші рекомендовано до вивчення у школах. Пані Лана коротко розповіла про свою діяльність, закликала молодь до творчості, розповіла про необхідність занотовувати свої думки, пробувати власні сили у красному письменстві. Відтак продекламувала низку власних поезій: про особливий дух Кривого Рогу та прихильність його мешканців до своєї малої батьківщини, проникливий вірш, присвячений темі війни, що так несподівано й страшно прийшла на нашу землю у 2014 році, жіночу лірику, наповнену роздумами про важливість тепла людських стосунків, психологічної підтримки та щирості взаємин. Емоційне авторське виконання пані Лани подарувало присутнім яскраві враження та естетичну насолоду від якісної сучасної поезії.

На продовження зустрічі Павло Осіков виконав пісню у стилі реп. Схвильована інтимна лірика цього твору близька сьогодні кожному – адже до проникливих романтичних рядків було вплетено й болючу нині для нашої країни воєнну тематику. Авторська ж притча П. Осікова «Душа», присвячена темі власної ідентичності та духовного пошуку особистості, змусила присутніх замислитися над важливими, базовими питаннями буття кожної людини, власного самоусвідомлення та проблеми вибору. Повчальна, але весела байка, прикрашена фірмовим гумором поета, не залишила байдужим жодного гостя зустрічі; а твір про любов до батьків та про те, як важливо цінувати піклування рідних і тепло рідної домівки розчулив та надихнув усіх присутніх поціновувачів поезії.

Спасибі гостям і відвідувачам «Літературної вітальні»!

2577