Анонси і оголошення
ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ! Бібліотека КДПУ працює в обмеженому режимі з 09.00 до 16.00, субота
Elsevier продовжує активно підтримувати українських учених у складних умовах
У межах проєкту Research4Life регулярно організовують вебінари за посиланням
Міністерство освіти і науки України повідомляє про можливість безкоштовного
Шановні науковці! Компанія Elsevier та ДНТБ України надають можливість працювати
В умовах посилення карантинних обмежень пропонуємо науково-педагогічним
Шановні користувачі! ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського пропонує вам скористатися
Шановні користувачі! Під час карантину бібліотека надає такі дистанційні
Шановні викладачі, аспіранти, співробітники, студенти! Безкоштовний доступ до
Доступ до електронних версій передплаченої періодики - тільки в комп'ютерній мережі

dolennyk 301017 6

30 жовтня 2017 року в «Літературній вітальні» бібліотеки Криворізького педагогічного відбулася презентація поетичної збірки Інни Доленник «Навпіл». Зустріч з відомою криворізькою поетесою, членом Національної спілки письменників України організували фахівці інформаційно-бібліографічного відділу бібліотеки – зав. відділу О. А. Дікунова, головний бібліограф С. О. Кочерга, зав. сектора О. Б. Поліщук. На заході експонувалася тематична книжкова виставка «Магічна відвертість Інни Доленник: «Кожен із нас – скрипка поезії»; було презентовано буктрейлер нової збірки, створений зав. інформаційно-бібліографічного відділу О. А. Дікуновою.

dolennyk 301017 10

Головний бібліограф С. О. Кочерга і зав. сектора О. Б. Поліщук розповіли про життєвий і творчий шлях Інни Доленник, представили гостю і журналіста, блогера, волонтера, громадського активіста Володимира Стецюка.

dolennyk 301017 4

Пан Володимир розповів про нову збірку поетеси, поділився спогадами про її творчий шлях; підкреслив, що унікальність поезій, які увійшли до нової книжки Інни Доленник – в особливому художньому осмисленні жіночого сприйняття болючої проблематики сучасності, років тяжких випробувань для усього суспільства, коли на українську землю знову прийшла війна. Відтак надав слово поетесі.

dolennyk 301017 5

Інна Доленник наголосила, що назва нової книжки – не випадкова: збірку поділено на два тематичні розділи. Перший з них, який дістав назву «Коло», є добіркою ліричних віршів, а другий – «Навпіл» – поезія громадянської тематики. Контраст між творами з двох таких різних частин однієї збірки вражав – війна і мир, життя і смерть, біль втрати і надія на нове життя переплелися в майстерному авторському виконанні поетеси.

dolennyk 301017 3

У повсякденній свідомості пересічних українців нині ще недостатньо відчувається розуміння страшної і величної доби сучасної визвольної війни, в яку нам довелося жити – часу відчаю і надії, часу мужності і небаченого в новітній історії відродження національного духу. Пронизливо лірична й по-справжньому громадянська поезія Інни Доленник вже не вперше об’єднує різні покоління відвідувачів «Літературної вітальні» бібліотеки Криворізького педагогічного.

dolennyk 301017 7

Дякуємо поетесі за думки й почуття, пробуджені її натхненням, і чекаємо на нові зустрічі!

dolennyk 301017 2

 доленник фб

доленник фб

2887