Анонси і оголошення
Компанія Clarivate продовжує серію безоплатних вебінарів українською. За умови
ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ! Бібліотека КДПУ працює в обмеженому режимі з 09.00 до 16.00, субота
Elsevier продовжує активно підтримувати українських учених у складних умовах
У межах проєкту Research4Life регулярно організовують вебінари за посиланням
Міністерство освіти і науки України повідомляє про можливість безкоштовного
Шановні науковці! Компанія Elsevier та ДНТБ України надають можливість працювати
В умовах посилення карантинних обмежень пропонуємо науково-педагогічним
Шановні користувачі! ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського пропонує вам скористатися
Шановні користувачі! Під час карантину бібліотека надає такі дистанційні
Шановні викладачі, аспіранти, співробітники, студенти! Безкоштовний доступ до

sologub 1

19 листопада 2019 року в Літературній вітальні бібліотеки Криворізького педагогічного відбулася презентація п’ятитомного видання «Креативна природнича освіта: теорія, технологія, техніка», автором якого є Анатолій Іванович Сологуб – кандидат педагогічних наук, член-кореспондент НАПН України, кавалер Ордена «Трудової Слави» ІІІ ступеня, лауреат Міжнародного фонду Дж. Сороса «Відродження», радник директора Інституту обдарованої дитини НАПН України.

sologub 1

Модератори зустрічі – завідувач відділу комплектування та наукової обробки документів Л. В. Головко та завідувач сектора Г. П. Ростальна представили гостя й надали йому слово. Анатолій Іванович подякував усім присутнім на зустрічі – своїм друзям, однокурсникам, однокласникам, викладачам, співробітникам університету, студентам природничого факультету, аспірантам Криворізького державного педагогічного університету та наголосив на важливості формування креативної особистості: «Головна ідея креативної освіти базується на принципах свободи вибору сучасними учнями своєї творчої діяльності, яка є умовою їхнього загального розвитку».

sologub 1

Пан Анатолій зупинився на основних педагогічних підходах до постулатів системи освіти й підкреслив, що головним у навчанні є створення умов формування в учнів творчої самосвідомості. Під час презентації науковець розкрив психологічні принципи запропонованої ним технології, окремо зупинившись на практичному втіленні моделі самоорганізації, яка є запорукою успішного навчання.

sologub 1

На думку новатора, головне – це правильна організація креативної освіти та втілення засадничих постулатів щодо формування сучасної креативної особистості. А. І. Сологуб переконаний: «Головні особи навчального процесу – це вчитель і учень, суб’єкт-суб’єктні стосунки яких потрібно вибудовувати, змінюючи функції та завдання як педагогів, так і дітей».

sologub 1

Фахівці відділу комплектування та наукової обробки документів підготували виставки «Розвиток креативності як ознака сучасної освіти» та «Креативна освіта як умова розвитку творчої особистості», на яких були представлені як роботи гостя, так і тематична література.

Дякуємо Анатолію Івановичу за цікаву й змістовну зустріч!

9310