Анонси і оголошення
Компанії Clarivate та Elsevier повідомляють про нові вебінари з питань наукометрії, які
Компанія Clarivate продовжує серію безоплатних вебінарів українською. За умови
ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ! Бібліотека КДПУ працює в обмеженому режимі з 09.00 до 16.00, субота
Elsevier продовжує активно підтримувати українських учених у складних умовах
У межах проєкту Research4Life регулярно організовують вебінари за посиланням
Міністерство освіти і науки України повідомляє про можливість безкоштовного
Шановні науковці! Компанія Elsevier та ДНТБ України надають можливість працювати
В умовах посилення карантинних обмежень пропонуємо науково-педагогічним
Шановні користувачі! ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського пропонує вам скористатися
Шановні користувачі! Під час карантину бібліотека надає такі дистанційні

snid19 1

21 листопада 2019 року в читальній залі бібліотеки КДПУ відбулося інформаційне заняття на тему «Профілактика передачі ВІЛ серед молоді. Міфи та реальність». Зі студентами ІІ курсу фізико-математичного факультету (викладач – доцент кафедри педагогіки І. А. Волощук) зустрілася представниця регіональної благодійної організації «Об’єднання підлітків та молоді «Тінейджер»» – практичний психолог приватної практики, проектний менеджер, керівник соціального підприємства «Сімейний клуб «Долоні»», національний тренер «Peace Corps Ukraine» у роботі з ВІЛ-позитивними дітьми та підлітками, випускниця психолого-педагогічного факультету КДПУ Дар’я Сергіївна Мельник.

snid19 2

Інформаційну зустріч організували й провели фахівці відділу обслуговування бібліотеки – завідувач сектора Л. О. Крученко й бібліотекар Т. В. Ковальова.

snid19 3

Пані Дар’я працює над проблемами боротьби з поширенням СНІДу вже сім років. Що таке вірус імунодефіциту людини, які профілактичні заходи необхідні для запобігання поширенню хвороби, як живуть ВІЛ-позитивні люди – про все це йшлося на інформаційній зустрічі.

snid19 4

«Масштаби епідемії свідчать: кожна людина має володіти інформацією про те, як захистити себе та свою родину. Це стосується кожного», – підкреслила пані Дар’я. Відтак розповіла про історію боротьби зі СНІДом, діяльність громадських організацій та волонтерів, наголосила на необхідності спростування міфів про поширення хвороби й припинення стигматизації осіб, які живуть з ВІЛ.

snid19 5

«Символ активістів, які працюють з проблемами СНІДу – червона стрічка. Та самої символіки недостатньо: людство потребує спільних дій задля покращення небезпечної епідеміологічної ситуації», – наголосила Д. Мельник. Присутні обговорили питання постконтактної та антиретровірусної терапії, фактори підвищення ризиків інфікування та проблеми вчасної діагностики. Особливу увагу було приділено відповідальному ставленню до власного репродуктивного здоров’я.

На завершення зустрічі пані Дар’я повідомила адреси закладів, де можна пройти тестування та отримати консультацію з питань ВІЛ.

snid19 6

Дякуємо нашій гості за корисну інформаційну зустріч
і цікаве спілкування!

9337