Дошкільної і спеціальної освіти
Факультет педагогічної освіти

 8 жовтня 2022 року відбулася відкрита лекція канд. пед. наук, доцента кафедри педагогіки Потапенка О. Б. за темою «Становлення та розвиток наукової педагогіки (16 – перша пол. 17 ст.)» для студентів І курсу факультету дошкільної та технологічної освіти (гр. ДВП-22; СО-22).

Лекційне заняття проводилося в умовах дистанційного навчання з використанням сервісу Zoom. З метою підвищення наочності навчального матеріалу та полегшення його сприйняття викладач використав мультимедійні презентації.

Відкрита лекція, проведена Потапенком О. Б. колегами була оцінена позитивно. Особливу увагу в аналізі було приділено цікаво підібраному та грамотно структурованому навчальному матеріалу, вмінню викладача доступно розкривати перед студентською аудиторією складні проблеми теоретичних пошуків педагогів минулих часів. Також колеги висловили побажання використовуватиінтерактивні технології та мотивувати активність студентів під час навчальних занять.

 ВІдкрита лекція Потапенко2Відкрита лекція Потапенко  
На лекції було розглянуто питання розробки основ педагогічної науки в працях видатних педагогів Я. Коменського і Д. Локка. Значну увагу було приділено розвитку науково-педагогічних знань Й. Песталоцці, Й. Гербартом і А. Дістервегом. В основу розробки навчального матеріалу лекції було покладено біографічний і феноменологічний підходи. Відкрита лекція Потапенко3
ВІдкрита лекція Потаенко1 Лекційне заняття проводилося в умовах дистанційного навчання з використанням сервісу Zoom. З метою підвищення наочності навчального матеріалу та полегшення його сприйняття викладач використав мультимедійні презентації.

Такий підхід дозволив здійснювати оперативний зворотній зв'язок зі студентською аудиторією, а також досягти більш глибокого засвоєння знань. Використання під час лекції мультимедійних презентацій дозволило підключити до засвоєння інформації візуальні механізми сприйняття.

Каменський Дидактика

Doc6 page 0001

Doc7 page 0001

 ПЕсталоце потапенко  Гербарт Потапенко

 

Doc11 page 0001

 

 

По завершенню лекції відбувся аналіз відкритого заняття, в якому прийняли участь завідувачка кафедри педагогіки професорка Дороніна Т. О. та викладачі кафедри: професорка Кучер С. Л,, доцентка Іванова В. В., доцентка Макаренко І. Є., доцентка Щербина С. М., старша викладачка Волощук І. А. До обговорення також долучились аспіранти спеціальності 011. Освітні, педагогічні науки.

 Doc12 page 0001
20287
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31