Дошкільної і спеціальної освіти
Факультет педагогічної освіти

Майбутній абітурієнте!

Ми підготували для тебе основну інформацію, яка допоможе розібратися в особливостях вступу до Криворізького державного педагогічного університету на спеціальність 242 «Туризм».

Ці питання не випадкові, а найчастіше надходять від вступників до університету та їх батьків. У статті зібрані всі основні питання за останні 7 років, відколи у 2014 році була відкрита спеціальність «Туризм».

Викладаємо найбільш значущі питання, які задаються фахівцям приймальної комісії КДПУ.

  1. Який перелік конкурсних предметів у сертифікаті необхідний для вступу на спеціальність 242 Туризм?

1. Українська мова і література (обов’язкова).

2. Іноземна мова (обов’язкова).

3. Історія України, або математика, або біологія, або географія, або фізика, або хімія (на вибір).

  1. Яка вартість навчання?Чи можлива помісячна або поквартальна оплата?

За рік навчання у 2021 році вартість становила 19950 грн. Університетом надається можливість сплачувати навчання за контрактом посеместрово, поквартально або помісячно.

  1. Чи передбачені бюджетні місця на спеціальності 242 Туризм?

Так. Щороку ми отримували квоту на 5 бюджетних місць, але наступної вступної компанії 2022 року вона має збільшитись. У конкурсному відборі передбачені місця за рахунок державного замовлення для осіб, які мають право на спеціальні умови за квотою-1 і квотою-2, а також особи пільгових категорій, що беруть участь у відкритому конкурсному відборі за результатами ЗНО 2022 року.

  1. Скільки становить мінімальний середній бал для вступу та зарахування заявки на конкурс?

Мінімальний середній бал з яким можна претендувати на місця державного замовлення становить – 125,0. З розрахунком конкурсного балу можна ознайомитись на офіційному сайті КДПУ, на сторінці «Вступнику».

  1. Скільки становить мінімальний прохідний бал на бюджет?

Аби отримати бюджетне місце на спеціальність 242 «Туризм», середній бал абітурієнта повинен бути достатньо високим. Так у 2021 році він становив 186,2. На навчання за контрактом вступають абітурієнти із сумарним балом – від 100 і вище.

  1. Оригінали яких документів потрібно приносити в приймальну комісію для зарахування?

Оригінали: сертифікат, атестат та додаток до атестату, 6 фото 3*4, копії паспорту та ідентифікаційного коду.

  1. Чи є конкурсний відбір для зарахування на контракт?

Ні, контрактна форма навчання заповнюється з усіх бажаючих не залежно від місця в рейтингу, тому варто як найшвидше подавати оригінали документів, так як кількість місць обмежена ліцензованим обсягом.

  1. Скільки років триває навчання?

За спеціальністю 242 Туризм навчання триває 4 роки і є повною вищою освітою за першим бакалаврським рівнем.

  1. Чи можливе вивчення додаткової спеціалізації?

У Вас є можливість додатково вивчати дисципліни вільного вибору незалежно від спеціальності. Для цього у навчальному плані упродовж 3-4 курсів передбачено вивчення 7-ми дисциплін однієї із сертифікатних програм за вибором студента: Активний туризм, Інтернет-маркетинг, Екскурсійна справа та туристичний гід, Готельно-ресторанний сервіс, Підприємництво та торгівля.

  1. Які іноземні мови вивчаються на спеціальності «Туризм»?

Упродовж навчання передбачене вивчення основної англійської мови і двох додаткових мов на вибір: німецька або французька.

  1. Який диплом ми отримаємо по закінченню навчання?

По закінченню навчання Ви отримаєте диплом державного зразку із євро додатком, де буде зазначена присвоєна кваліфікація бакалавра з туризму, фахівця з туристичного обслуговування, туристичного гіда (екскурсовода).

  1. Які практики передбачено в межах міста?

Передбачені обов’язкові навчальна та виробнича практики в турагентствах нашого міста. Також в межах Кривого Рогу проходить навчальна практика з екскурсійної справи.

  1. Чи є можливість проходити практики за кордоном?

Кафедра співпрацює із закладами туристичної сфери, укладені угоди з турфірмами «Олді Тревел» та «Турал» для проходження закордонного стажування на курортах Болгарії. Для проходження практики на курортах Туреччини університет співпрацює з найбільшим туроператором цієї країни – Аnex Tour. Також наприкінці 2-го курсу навчальним планом передбачена ознайомлювальна практика з географії туризму до цілої низки європейських країн лідерів у туризмі (Австрія, Польща, Угорщина, Італія, Німеччина, Греція та інші).

  1. Чи будемо ми ходити в походи?

На другому курсі є навчальна практика з активного туризму пі час якої організовуються походи територією України (Карпати, Шацькі озера, Олешківські піски, Канівські гори, Поділля та інші). Також студенти мають можливість ходити у туристичні походи й за кордон.

  1. Практики безкоштовні чи платні?

Туристичні походи кожен студент оплачуєте самостійно. Практики за кордоном, проходять як стажування у Болгарії та Туреччині, тому студенти тут отримують заробітну плату і додатково вчаться фаху туристичного обслуговування.

  1. Ким я зможу працювати по закінченню університету?

По закінченню університету Ви зможете працювати: в державних органах, які регулюють сферу туризму, менеджерами в турагенствах, туристичними гідами (екскурсоводами), тімлідерами туристичних походів, консультантами в інформаційно-туристичних центрах, організаторами подорожей, фахівцями туристичного супроводу, директором малої фірми та керуючим турагентством, керівником туристичного клубу, організатором активного відпочинку, власником свого туристичного бізнесу, туроператором, фахівцем у сфері гостинності, фахівцем з туристичного обслуговування, фахівець із туристичної безпеки.

Додаткові питання щодо змісту навчання за спеціальністю 242 «Туризм» Ви зможете дізнатися за телефоном – 0672918621 (зав. кафедри туризму та економіки КДПУ Володимир Казаков).

В. Семьонова, О. Петрова, О. Матіщук, В. Казаков

photo 2023 11 06 15 45 27

18112
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30