Дошкільної і спеціальної освіти
Факультет педагогічної освіти

1

У Криворізькому педагогічному завершився захист кваліфікаційних робіт за освітнім ступенем «бакалавр». Здобувачі вищої освіти засвідчили власну професійну зрілість, готовність до роботи за фахом, продемонстрували свої знання та розуміння предметної царини, здатність до особистісного й професійного розвитку.

2

Книга завжди була, є і буде не тільки джерелом знань: естетично оформлене видання дарує також насолоду та натхнення. Особливо це стосується літератури для наймолодших читачів – дітей. На художньо-графічному відділенні факультету мистецтв КДПУ нещодавно відбувся захист кваліфікаційних робіт. Тематика робіт була дуже різнопланова. Особливо вражаючою була практична складова представлених досліджень, зокрема, в царині ілюстрування книжок.

3

Віталія Волкотруб у своїй кваліфікаційній роботі «Відтворення колискової Василя Симоненка «Лебеді материнства» у вигляді дитячої книжки» досліджувала ілюстровані видання дитячих книжок, функції та ключові аспекти ілюстрування; розглядала сучасні тенденції в дизайні дитячих книжок та їхній вплив на когнітивний розвиток дітей.

3 1

Студентка проаналізувала життя та творчість українського письменника Василя Симоненка, дослідила стилі ілюстрацій дитячих книжок, проаналізувала вірш «Лебеді материнства». Для розробки ілюстрацій Віталія обрала саме цей вірш Василя Симоненка, описала основні етапи дизайну, а також розглянула значення культурних і творчих ініціатив у піднесенні національної свідомості.

4

Цвітана Бондар свою кваліфікаційну роботу «Дизайн-проєкт дитячої книжки "єНотка"» присвятила дослідженню історії та розвитку дитячої книги. Студентка розробила дитячу книжку, що містить високоякісні ілюстрації та добре продуманий сюжет, сприяє розвитку юних читачів.

4 1

Книга складається з двох частин: у першій, навчальній частині, персонаж Єнотка представляє себе читачам і, подорожуючи лісом, розповідає про своїх друзів, які також вміють грати на музичних інструментах. Вона також просить дітей допомогти їй знайти всі ноти, які вдало приховані. Друга частина книги містить пісні, присвячені чотирьом порам року та друзям Єнотки, які то грають музику, то займаються своїми повсякденними справами. Інтерактивні елементи, які передбачають пошук нот, вдосконалюють дослідницькі навички дітей, тоді як вивчення пісень сприяє розвитку пам’яті. Книга є гарним вибором, як для читання разом з батьками, так і для самостійного дитячого читання.

5

Кваліфікаційна робота Катерини Бардаш «Дизайн книги як мистецтво. Дизайн-проєкт арт-книги» відобразила виразність поезії Сергія Жадана, яка висвітлює найбільш актуальні проблеми сьогодення та сприйняття реальності України та українців під час воєнного стану.

5 1

Студентка гармонійно поєднала поезії Сергія Жадана з унікальним творчим підходом до створення арт-книги за допомогою цифрових технологій, привернула увагу до сучасної української культури та її проблем через синтез літератури, мистецтва та дизайну.

6

Керівником цих кваліфікаційних робіт є старший викладач кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну А. В. Школяр, який підтримував талановиту молодь на всіх етапах творчого процесу, давав професійні поради та заохочував до творчого пошуку.

Дякуємо всім причетним за креатив, натхнення та гармонію!

26945
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31