Кафедра фізики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

29 березня 2024 року до Дня географа кафедрою географії та методики її навчання проведено захід, присвячений пам’яті Валерія Вікторовича Булгакова, кандидата педагогічних наук, доцента, першого декана географічного факультету. Валерія Вікторовича можна без перебільшення назвати непересічною й неповторною особистістю, адже він майстерно поєднував керівництво факультетом і кафедрою з науковою роботою і викладанням в університеті.

15.png

Свою робочу біографію Булгаков В. В. розпочав у далекому 1972 році, коли після закінчення навчання у виші, працював вчителем географії у мелітопольській середній школі, а згодом, поєднав роботу в школі з діяльністю викладача кафедри економічної географії Мелітопольського державного педагогічного інституту. З вересня 1986 року Валерій Вікторович почав працювати в КДПІ / КДПУ спочатку доцентом кафедри фізичної географії, а згодом завідувачем кафедри економічної географії й деканом географічного факультету. Деканом Валерій Вікторович став у листопаді 1986 року й залишався ним до 2003 року, поки передчасно не пішов у засвіти.

17 18

Зазначені факти біографії видатного географа, науковця і викладача-методиста згадували ті, хто мав честь у нього навчатися, а також пліч-о-пліч працювати з ним майже два десятиліття. «Харизматичний, інтелігентний, освічений, стриманий, принциповий, людяний», – саме так про нього згадують його колеги та випускники.

Своїми теплими спогадами про першого декана зі студентською аудиторією поділилися викладачі. Зокрема, Стригунов В. І., завідувач кафедри зоології та методики навчання біології, який не тільки співпрацював з Булгаковим В. В., а й навчався на природничо-географічному факультеті у Мелітопольському державному педагогічному університеті. Ярков С. В., кандидат географічних наук, декан географічного факультету (2008 – 2022 рр.), розповів про традиції факультетського життя, започатковані Валерієм Вікторовичем, а також про спільне керівництво польовими та виробничими практиками студентів. Лакомова О. Й., кандидат географічних наук, доцент, згадала його керівництво кваліфікаційною роботою, адже була першою його дипломницею. Водночас Бондаренко О. В., кандидат педагогічних наук, доцент, яка захистила під керівництвом Булгакова В.В. магістерську роботу, відмітила його неповторний студентоцентрований стиль спілкування зі здобувачами вищої освіти.

19

Велич постаті Булгакова В. В. у тому, що усім своїм життям, а також професійною діяльністю, він підтверджував вирішальну роль людяності та працелюбності на шляху до поставленої мети, підкреслював значущість і важливість учинків кожного для загальної справи.

25936
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30