Кафедра географії та методики її навчання
Факультет географії, туризму та історії

12.05.2020 --- I день (камеральна обробка)

12.05 в незвичних умовах розпочалась навчальна  комплексна практика з соціальної та економічної географії групи ГОЕ-16. Сьогодні здійснюємо камеральну обробку туру до нашого обласного центру. Добре що встигли побувати на цікафих екскурсіях до початку карантину.

Оглядова по місту

фото 12.05 Дніпро

На березі Дніпра 

 Інтерпайп - місце, де складний технологічний процес стає мистецтвом. Тут не економлять на якісних селфі у дзеркалі. А стильна уніформа і яскрава каска не лише захищає, а й створює настрій повного занурення в атмосферу підприємства. Для себе ми зробили висновок, що якщо і бути промисловим містом, то промислові об'єкти мають бути цікавими і водночас продуктивними як Інтерпайп.

фото 12.05 інтерпайп 1фото 12.05 інтерпайп 2

фото 12.05 інтерпайп 2фото 12.05 інтерпайп 3

 

13.05.2020 - 2 день (камеральна обробка)

Компанія «АВК» – один з найбільших українських виробників кондитерської продукції.Візитними картками компанії в категорії шоколадних цукерок є такі торгові марки, як «Парижель», «Королівський Шедевр», «Доміор», «Королівський Шарм», «Креамо», «Трюфель оригінальний», «Шоколадна ніч», «Гулівер»; «Trufalie»; «KRESKO»; «Бам-Бук»; «Мажор»; «Juveland»; Шоколад АВК; «Who Said Muuu?» та інші . 
фото 13.05 АВК 1фото 13.05 АВК 2
Золоті ворота до «солодкого раю» всіх дітлахів та дорослих,        Один із етапів створення цукерок «Королівський Шарм»
або просто: ПРАТ «Кондитерська фабрика «АВК» м. Дніпро»        

фото 13.05 АВК 3фото 13.05 АВК 4

Щасливі та задоволені «міньйони» після подорожі солодкими       Жовті чоловічки у фото-коридорі з проілюстрованою історією
стежками фабрики «АВК»                                                                          шоколаду та фабрики

 

Подорож до підводних глибинок

фото 13.05 акваріум 1

Сьогодні ми відвідали місце, де за 50 грн (ціна входу), кожен, незалежно від віку, відчує себе дитиною, оскільки ти поринаєш у світ Людини-амфібії та Аквамену.

фото 13.05 акваріум 2

Величезне різноманіття прісноводних риб, про кожну з яких екскурсовод знав багато цікавого.

фото 13.05 акваріум 3

З приїздом нашої групи, навіть черепахи відчули себе фотомоделями.

 

14.05.2020. Віртуальні екскурсії. --- День 3

 

Розпочинаємо другий етап комплексної практики. Відвідування віртуальних екскурсій.
Світ онлайн дає широкі можливості для подорожей. Сьогодні побували на заводі Tesla, Букінгемському палаці та Луврі, а потім взяли і махнули до Антарктиди.
Завод Tesla. (віртуальна екскурсія заводом за покликанням )  вражає кількість роботів, їх взаємодія. Тепер ми знаємо як виготовляють електромобілі.

тесла 1тесла 2

тесла 3тесла 4

Екскурсія Букінгемським палацом  (https://style.rbc.ru/impressions/571638369a79472acdb347f2) вразила королівською розкішшю, адже палац складається з 775 кімнат та займає територію 20 гектарів, з них 17 гектарів - сад. Віртуальна екскурсії передбачає відвідування парадного входу, зеленої та тронної залів, білої вітальні та картинної галереї.

букінгемський палац 1букінгемський палац 2

букінгемський палац 3букінгемський палац 4

букінгемський палац 5букінгемський палац 6

Україна – одна з 30 країн світу, яка має постійну станцію в Антарктиді, що функціонує цілий рік. Це станція “Академік Вернадський”, яка розташована на мисі Марина острова Галіндез. Ми скористались можливістю (http://uac.gov.ua/vernadsky-station/station-3d/) та побували націй станції.

антарктида 1 1антарктида 2

антарктида 3

Лувр - величезний музей (http://mylouvre.su/%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%82%D1%83%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%8B%D0%B9-%D0%BB%D1%83%D0%B2%D1%80/) , за один день його не обійти. Сюди потрібно приходити вдумливо, бажано з великим запасом часу, щоб, не поспішаючи відвідати скарби Стародавнього Єгипту, побачити руїни старовинного палацу, насолодитися мистецтвом Відродження і краєм ока побачити Мону Лізу, яка, без сумніву, варта того.

лувр 1лувр 2

лувр 3

15.05.2020. Віртуальні екскурсії. --- День 4

Продовжуємо подорожувати світом. Сьогодні побували на гідроелектростанції «ТРИ УЩЕЛИНИ» (). ГЕС складна гідротехнічна споруда що складається з бетонної греблі довжиною 2309 м і висотою 185 м, 32 гідроагрегатів (потужністю по 700 МВт при розрахунковому напорі 80,6 м)та п'ятиступінчастого судноплавного шлюзу (в основному призначений для вантажних суден та суднопідіймача (призначений для пасажирських суден)
4.  У трьох будівлях ГЕС розміщені 32 радіально-осьових гідроагрегати.
5.  ГЕС «Три ущелини» має величезне значення для економіки Китаю, забезпечивши покриття річного зростання споживання електроенергії. Другою функцією греблі є регулювання водного режиму Янцзи. За останні дві тисячі років згубні паводки відбувалися більше двохсот разів. ГЕС 15.05ГЕС 2 15.05
Гідроелектростанція також відома своїм суднопіднімачем, в основному призначений для пасажирських суден, вантажопідйомність 3000 т, час підйому 30 хв. Ми з дівчатами і не думали що промисловий об'єкт є неймовірним фоном для селфі.
Інший туристичний об’єкт, що ми відвідали сьогодні - цетеатр-музей Сальвадора Далі (https://my.matterport.com/show/?m=K5MKrKcfyRW). Екскурсія починається ще біля музею, оскільки сама будівля є частиною творчого процесу Далі, з відомою баштою коханій, в якій він і сумував за втратою останні роки життя. Потім нас зустрічає дворик з впізнаваною і улюбленою Сальвадором Далі композицією - «Дощове таксі» та вид на старий театр за скляною стіною.  У музеї н багато залів: зал Венери Мілоської, зал оптичних ілюзій, башта Галатеї, зал шедеврів, скарбів, та інші. Так як ця всесвіт абсурду, кошмарів, таємних бажань і сновидінь, складно впорядкувати свою подорож по ній.
До речі, купол на фото це не лише особливість музею, це візитівка всього міста

фото далі 1 15.05

Відвідавши музей, ми з легкістю зрозуміли чому це саме музей-театр. Кожна його деталь це порив творчості самого Далі, тому музей помітно вирізняється серед всіх інших і пройти повз нього неможливо

фото далі 2 15.05

А зараз ми з вами переходимо на найбільший завод Гамбурга, і всієї Німеччини – Завод Аirbus. Тут збирають  Airbus A320-х: A318, A319, A320, A321 і А380. На заводі працює 12,5 тисяч людей та складають 50 літаків щомісяця. Крім аеропорту в 3,2 км є ще своя поромна переправа.
Ось так виглядає вхід до заводу авіагіганту. 
фото аербас 1 15.05 1
І ось ми не гаючи ні хвилини проходимо в ангар де розміщуються три літаки на збиральному конвеєрі. І бачимо як складають найбільший пасажирський літак світу Airbus А380. Товщина алюмінієвого сплаву складає лише 1,6 мм. Не дивлячись на автоматизацію в інших виробництвах, тут всі 510 кілометрів дротів і з’єднань прокладуються людьми.
фото аербас 2 15.05 1
Велике враження справляє крило літака. Тут встановлюють всі тягові елементи і баки ємністю по 155тон пального в кожному крилі.
фото аербас 3 15.05 1
А ось одна із частин фюзеляжу цього гіганта. На ньому зараз встановлюються всі комунікації, дана секція покривається звукоізоляційними матеріалами. 
фото аербас 4 15.05 1
І ось на завершальному етапі літаки фарбують
фото аербас 5 1
І випробовують
фото аербас 6 1
Сьогодні ми з вами всього за 19 євро побуваємо у дивовижному місті, де зібрана найбільша колекція присвячена життю та творчості Вінсента ван Гога це музей ван Гога, який був відкритий у 1973 році.Тут екскурсовод із задоволенням розповість як про історію створення картин, так і про особисте життя ван Гога.

фото ван гог 1фото ван гог 2

фото ван гог 3фото ван гог 4

16.05. 2020

День п’ятий віртуальних подорожей.

Екскурсія в музей HEINEKEN EXPERIENCE в Амстердамі, Нідерланди
Heineken International - голландська пивоварна компанія зі штаб-квартирою в Амстердамі. До складу концерну входить 125 пивоварних заводів в 71 країні, бренд продається в 178 країнах світу, в компанії працює близько 70 000 співробітників.
Пивоварі́ння сьогодні галузь харчової промисловості, що продукує пиво методом ферментації. На початку екскурсії можна побачити історію створення марки та перший вигляд етикеток до пива.

ханікер 1ханікер 2

В процесі відвідування музею ми отримали повне уявлення про процес пивоваріння і власне про бренд Heineken.

ханікер 3

Тут можна дізнатися про багату і успішної історії компанії, про традиції у мистецтві виготовлення пива. Одна з виставок, розташованих в інтер'єрі історичного заводу, являє собою міні-пивоварню, де демонструється весь процес виробництва і розливу пива. І навіть ми прикласти свою руку до створення пива.

ханікер 4

Одна з визначних пам'яток музею - Stable Walk (Конюшенний провулок) - місце, де відвідувачі можуть побачити знаменитих коней-ваговозів породи шайр, які і зараз доставляють пиво по місту.

ханікер 5

Львівська пивоварня.
Львівська пивоварня — найстаріше в Україні промислове підприємство з виробництва пива. Розташоване у місті Львові. Входить до складу Carlsberg Ukraine, одного з найбільших виробників пива та безалкогольних напоїв в Україні. Промислові будівлі підприємства входять до списку культурних цінностей ЮНЕСКО.
львівська пив 1
Торговельна марка «Львівське» успадкувала найдавніше українське пиво, яке почали варити монахи ще в 1715 році. Сьогодні «Львівське» стало частиною культури та історії нашої землі, символом епох і гордістю країни. З ним пов’язані численні львівські приказки: «Хто Львівське пиво п’є — сто літ жиє» або «Львівське пиво — то є кляса».
львівське пив 2
Потужність Львівського пивоварного заводу складає 231 млн літрів на рік. Кількість працівників на заводі - понад 250 осіб.
львівська пив 3
2020 рік для Львівської пивоварні ювілейний: найдавнішому пивоварному підприємству виповнилося 305 років.
львівська пив 4
Процес створення пива - це дуже цікаво! Виробництво вражає своїми масштабами та кількістю працівників на заводі!
Палац графів Потоцьких — велична будівля у стилі французького неоренесансу кінця XIX століття.
В експозиці першого поверху показані палацові інтер’єри, другого – мистецтво Італії, Франції, Австрії Голландії та ін. Представлено першорядні твори, серед яких – “Ловля коралів і перлів” Якопо Цуккі, “Портрет молодої патриціанки” Софонісби Ангішоли, “Три святі” невідомого художника 15 ст., “Відвідини Марії Єлизаветою” Яна ван Скореля, “У лихваря” Жоржа де ла Тура, ескізи монументальних розписів Пауля Трогера, Йозефа Вінтерхальтера, Антона Франца Маульберча та ін. Вперше окремим залом виділене українське мистецтво, подане в контексті європейського мистецтва того часу.
потоцький 1
На першому поверсі ми переглядали парадні зали для прийому гостей, в оформленні яких широко використані ліпнина, позолота, різнокольоровий мармур, цінні породи дерева та шикарний розпис.
потоцький 2
На другому поверсі представлено одну з найбагатших збірок європейського мистецтва в Україні.
потоцький 3
І вже традиційна фотографія на фоні Палацу Графів Потоцьких!На фото видно яскраві та позитивні емоції від екскурсії. Ми під враженням!
11757
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша