Кафедра географії та методики її навчання
Факультет географії, туризму та історії
 
30.09.2020 р. в рамках комплексної практики з економічної і соціальної географії студенти групи ГОЕ-17 вирушили до м. Умань та до найпрекраснішого парку "Софіївки". Під час екскурсійного маршруту було проведено оглядову екскурсію по місту, де студенти ознайомилися з історією міста та паломництва хасидів до могили їхнього духовного лідера цадика Нахмана.

Під час екскурсії Софіївським парком дізналися, як створювали справжній шедевр садово-паркового мистецтва, як склалася доля Софії та графа Потоцького...

Наступним об’єктом екскурсійного маршруту був Фентезі-парк «Нова Софіївка» – це абсолютно новий об’єкт, який виріс поруч із історичним дендропарком. Це єдиний у Східній Європі дендропарк у стилі фентезі.

У «Новій Софіївці» поєднуються природа, сучасне і традиційне мистецтво, різні світові культури, які представлені унікальними композиціями та арт-об’єктами: світломузична арт-інсталяція з портретом Софії Потоцької; стилізована вхідна група з ілюстраціями періодів розвитку «Софіївки»; інноваційне 3D-мапінг шоу «Душа лісу»; оглядовий майданчик; водоспад «Дракони»; скульптура «Пегас»; традиційна українська садиба з символічною атрибутикою та найяскравішими представниками української міфології; японський сад з озером, альтанками, садом каменів; скульптури самураїв та ніндзя; символічні японські панно, викладені різнокольоровою мозаїкою; регулярний та пейзажний сади; казковий сад; сад фонтанів; фонтан «Корабель»; багатофункціональний дитячий майданчик; мостові переходи через р. Кам’янка, малі архітектурні форми: бібліотека та будиночок для дітей; оригінальні композиції та форми з топіарних рослин; сотні видів хвойних, листяних дерев та кущів, а також багаторічників, лісових та берегових рослин.

Особливо привабливою «Сучасна Софіївка» стає із настанням темряви, адже ввечері тут працюють світломузичні арт-інсталяції та демонструється 3D мапінг-шоу. Таким чином фентезі-парк вдало доповнив існуючі туристичні об’єкти, адже місто тепер цікаво відвідувати у будь-який час доби.

 

 1пр14пр45пр56пр63пр37пр72пр2

 

 

12803
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30