Кафедра географії та методики її навчання
Факультет географії, туризму та історії

З 1.06.21 до 14.06.21, групою ГОЕ-18 була проведена польова комплексна практика із фізичної географії під керівництвом викладачів кафедри географії та методики її навчання Лакомової О.Й. та Карпенко Т. А.
Мета цієї практики — закріплення теоретичних знань студентів про закономірності будови і розвитку географічної оболонки, природні умови і природні ресурси, роль оболонки в життєдіяльності людей; набуття студентами навичок проведення польових географічних спостережень Це сприяло закріпленню знань, отриманих під час практичних і лабораторних занять із геології, геоморфології, ландшафтознавства, ґрунтознавства, гідрології, метеорології, біогеографії, тощо.


Одним із видів роботи студентів під час практики було закладання шурфів на ключових точках і проведення дослідження ґрунтових профілів (шурфів) до материнської породи для подальшого вивчення генетичних горизонтів, їх опису й ідентифікації ґрунту. При вивченні ґрунтового покриву враховувались зміни рельєфу, адже ґрунт – дзеркало ландшафту

мопр1 мопр2

мопр4  мопр5

мопр3
Під час навчальної практики група відвідала такі історичні та природні пам'ятки: Скелі МОДРу, здійснили подорож у селище Буки (відвідали Буцький каньйон), зробила багато фото та мали можливість спостерігати дуже мальовничу природу.

буки1 буки2

буки3 буки4
Завершальним етапом практики була оглядова екскурсія по Національному дендрологічному парку «Софіївка» - науково-дослідного інституту Національної академії наук України у місті Умань, де прослухали екскурсію про історію та концепцію парку.

ум1 ум2
За підсумками практики студенти склали індивідуальні звіти, груповий звіт з маршрутів практики та захистили їх, розроблені відповідні повідомлення на кафедральній конференції з навчальної практики. Звіт включав текстову частину, карти, схеми, комплексні профілі, фотографії, гербарії. За час практики були засвоїли методи польових досліджень, та навчились будувати ландшафтний профіль.

По завершенню практики була проведена ZOOM-конференція, на якій був проведений відкритий захист звіту та документації з практики,
Таким чином, комплексну практику дійсно можна вважати успішною – студенти мали змогу отримати значний об’єм інформації з наочною демонстрацією, закріпити на практиці отримані в Університеті знання.

защ1  защ2

16169
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30