Кафедра географії та методики її навчання
Факультет географії, туризму та історії
Викладачі та аспіранти кафедри фізики та методики її навчання Балабай Руслана Михайлівна, Білинський Ігор Васильович, Прихожа Юлія Олександрівна, Степанюк Олександр Миколайович   взяли участь у Міжнародній науковій конференції, присвяченій наноматеріалам і нанотехнологіям.
З 9 по 14 жовтня 2023 року Івано-Франківськ став місцем проведення XІХ Міжнародної Фреїківської конференції з фізики і технології тонких плівок і наносистем (МКФТТПН-XIX). Цей захід, організований Прикарпатським національним університетом за погодженням з Міністерством освіти і науки України, зібрав представників 37 університетів та академічних інститутів з 15 країн світу.
На офіційній церемонії  відкриття ХІХ Міжнародної Фреїківської конференцію Голова Організаційного Комітету,  професор кафедри матеріалознавства та новітніх технологій Володимира Бойчук, тепло вітала гостей і учасників, як присутніх у аудиторії, так і онлайн. Вона згадала тяжкі часи, які сьогодні переживає Україна, та розпочала конференцію хвилиною мовчання в шану всім героям, які віддали своє життя з початку російської агресії проти України. Ректор Університету Ігор Цепенда, голова наукового комітету конференції,  завідувач кафедри фізики і хімії твердого тіла Любомир Никируй, і Співголова Наукового Комітету Конференції, завідувач кафедри матеріалознавства та новітніх технологій Володимир Коцюбинський привітали учасників та побажали їм плідної роботи протягом наступних днів.
На конференції були представлені захоплюючі презентації запрошених спікерів:  З. Дашевський (університет імені Бен гуріона, Ізраїль), проф. С. Гардоніо (університет Нової Горіци, Словенія), д-р М. Ескарра (університет Тулона, США), проф. Ю. Гуревич (політехнічний університет Мехіко, Мексика), проф. Максим Стріха (Київський національний університет імені Тараса Шевченка; Інститут Фізики напівпровідників ім. В.Лашкарьова НАН України, Київ), д-р Михайло Грау (Університет Мюнстера, Мюнстер, Німеччина), Проф. Ярослав Хім'яу (Університет Східної Англії, Норвіч, Велика Британія).
Участь Криворізького державного педагогічного університету у цій важливій науковій події свідчить про високий науковий рівень та важливість досліджень, які ведуться університетською спільнотою. 
На конференції було представлено  сучасні  результати  теоретичних  і  експериментальних досліджень  з  питань  фізики  і  технології  тонких  плівок  та  наносистем (метали,  напівпровідники,  діелектрики,  провідні  полімери);  методи їх отримання  та  дослідження;  фізико-хімічні  властивості;  нанотехнології  і наноматеріали,  квантово-розмірні  структури,  наноелектроніка,  тощо.
Варто зазначити, що супровідним заходом конференції було проведення літньої школи для студентів та молодих вчених «Нанотехнології та підприємництво» в рамках проєкту REGINNA 4.0 (фінансова підтримка програми ЄС з досліджень та інновацій Горизонт-Європа). Магістрант-фізик 1-го року навчання Огієнко Олег та аспірант кафедри Задорожній Віталій зареєструвалися на участь у літній школі.

 

23504
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31