Кафедра географії та методики її навчання
Факультет географії, туризму та історії

1

Міністерство освіти і науки України пропонує щотижневий дайджест важливих новин вищої освіти. У сьогоднішньому випуску читайте про інтеграцію до європейського простору та ключові зміни до порядку вступу, а також дізнавайтеся про нові можливості для освітян.

2

За результатами засідання Верховної Ради України було ухвалено рішення щодо зменшення навчального навантаження викладачів і дебюрократизації МОН. Основою нової системи вищої освіти мають стати ініціативні та інноваційні викладачі; в аудиторії має з'явитися більше практиків, а для викладачів-науковців має вивільнитися більше часу та ресурсів для досліджень, результатами яких вони ділитимуться зі студентами. Про ці та інші важливі нововведення читайте більше в новині за покликанням.

3

Серед змін до Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2024 році — збільшення підтримки закладів вищої освіти, які розташовані у прифронтових та прикордонних областях, вступ на магістратуру без ЄВІ та ЄФВВ (за визначених умов) та прохідний бал для здобуття ступеня доктора філософії / доктора мистецтва. Про ці та інші важливі нововведення — за покликанням.

4

Для вступу до аспірантури потрібно скласти обов'язковий іспит — ЄВІ. Його результати є одним з ключових показників того, що вступники мають високий рівень знань, необхідних компетентностей та навичок. Читайте більше про цей тест та його особливості за покликанням.

5

На конференції міністрів Європейського простору вищої освіти було ухвалено одноголосне рішення 47 країн-учасниць ЄПВО щодо блокування рф і білорусі в освітньому просторі та проведено двосторонні зустрічі. Під час конференції, яка відбувалася в Тирані, було також ухвалено комюніке за участю Михайла Винницького, заступника міністра освіти і науки України. Більше про цю подію — за покликанням.

6

26747
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Червень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30