Кафедра математики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

Здобувач ступеня доктора філософії за ОНП Фізика поза аспірантурою Степанюк Олександр Миколайович отримав Сертифікат про проходження з 22 травня по 11 червня 2024 на базі Київського академічного університету освітнього курсу проєкту BOOSTalent про Квантово-механічні розрахунки матеріалів «Ab initio calculations ofelectronic properties of materials with Quantum ESPRESSO package».

Відповідно до «ПОЛОЖЕННЯ КДПУ про порядок визнання результатів навчання,  здобутих здобувачами вищої освіти шляхом неформальної та/або інформальної освіти, затвердженого Вченою радою університету 12 січня 2023 р. (протокол № 7)» аспіранту Степанюку О.М. визнається відповідність результатів даного неформального  навчання результатам  навчання,  передбаченим   Освітньо-науковою  програмою Фізика в межах  освітнього  компонента «Обчислювальні методи у фізиці конденсованих систем».

Серт.png

26875

Аспіранти кафедри першого року навчання Пресс Володимир, Попов Микола, Мельник Ярослав  та їх наставники професори Білинський Ігор, Балабай Руслана, Соловйов Володимир, Слюсаренко Микола  взяли участь у наукових заходах, які є  традиційними в галузі фізики твердого тіла і відбуваються навесні, це:

Міжнародна наукова конференція  «Актуальні проблеми фізики напівпровідників», яка веде свою історію з 1969 року з республіканської школи-конференції і проводиться за підтримки Міністерства освіти і науки України, Інституту Фізики НАНУ, Інституту Фізики Напівпровідників ім. В.Є. Лашкарьова НАНУ, Науковою Радою з проблем «Фізики напівпровідників та діелектриків»  при відділенні Фізики та Астрономії  Національної Академії Наук України та Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка;

Конференція молодих вчених з Фізики Напівпровідників «Лашкарьовські читання - 2024», що проводиться за підтримки Інституту Фізики Напівпровідників ім. В.Є. Лашкарьова НАНУ, Національної Академії Наук України.

Наші колеги  поділились результатами своїх наукових досліджень:

Melnik.png

Press.png

 

26680
24312
Викладачі та аспіранти кафедри фізики та методики її навчання Балабай Руслана Михайлівна, Білинський Ігор Васильович, Прихожа Юлія Олександрівна, Степанюк Олександр Миколайович   взяли участь у Міжнародній науковій конференції, присвяченій наноматеріалам і нанотехнологіям.
З 9 по 14 жовтня 2023 року Івано-Франківськ став місцем проведення XІХ Міжнародної Фреїківської конференції з фізики і технології тонких плівок і наносистем (МКФТТПН-XIX). Цей захід, організований Прикарпатським національним університетом за погодженням з Міністерством освіти і науки України, зібрав представників 37 університетів та академічних інститутів з 15 країн світу.
23504
24309
24310

25 серпня 2022 року у Львові за участю заступника Міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Олексія Шкуратова розпочала роботу 10-а ювілейна Міжнародна конференція НАНО-2022. Захід тривав до 27 серпня. Мета конференції – сприяти розвитку наукової та інноваційної співпраці і дискусіям між дослідниками різних галузей та різних країн світу.

24311

У зв’язку із завершенням освітньо-наукової програми «Фізика» здобувачем третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти  Залевським Денисом Віталійовичем, поданням ним заяви про підготовку висновку про наукову новизну, теоретичне та практичне значення результатів дослідження та Розпорядження КДПУ №05-ад від 24 червня 2022 року - кафедра фізики та методики її навчання проводить 4 серпня 2022 року у 13.00 в 21 аудиторії  головного корпусу КДПУ розширене засідання для публічної презентації здобувачем Залевським Денисом Віталійовичем наукових результатів дисертаційної   праці   на   тему:   «Властивості матеріалів для резистивної пам’яті з довільним доступом»,   що   подається   на   здобуття ступеня доктора філософії, та її обговорення.

Запрошуються всі бажаючі прийняти участь в обговоренні.

Текст дисертації надається для ознайомлення.

19674

Третього дня (01.06.2022) засідань Європейського товариства досліджень матеріалів (E-MRS) виступила з останньою у програмі доповіддю аспірантка Олена Бондаренко з теми «Фізичні аспекти властивостей комплексоутворення 1d-, 2d- координаційних полімерів на основі арендиїл-бісфосфінових кислот». Аспірантка Олена разом із науковим керівником Балабай Русланою Михайлівною реалізували комп’ютерне моделювання 1d-, 2d- координаційних полімерів, побудованих на основі ди- і трьох фосфінових кислот. Це була надзвичайно складна робота по розробці атомної структури та визначенню властивостей одновимірних та двовимірних координаційних полімерів на основі арендиіл-бісфосфінових кислот шляхом теоретичного дослідження з використанням методів функціоналу електронної густини, ab initio псевдопотенціалу та авторського програмного забезпечення. Були вивчені  електронно-структурні властивості полімерів та зарядові стани донорних центрів в органічній молекулі та йонів металу і обговорювалися умови формування двовимірної шаруватої структури та одновимірних ланцюжків координаційних полімерів.

1

19440

Другого дня (31.05.2022) засідань Європейського товариства досліджень матеріалів (E-MRS) виступала з доповіддю аспірантка Марина Науменко з теми «Електронні властивості масиву нанотрубок (або нанодротів) β-Ga2O3». Це оригінальна робота присвячена властивостям електронної підсистеми модельного масиву нанотрубок (або нанодротів), утворених волокнами бета-Ga2O3. Основними методами дослідження є теоретичні розрахунки на основі теорії функціоналу густини та методу ab initio псевдопотенціалів. Було розраховано просторовий розподіл густини валентних електронів, розподіл густини електронних станів, кулононівський потенціал вздовж вектора та визначено вплив геометричних параметрів розташування нанотрубок у масиві та їх діаметрів на електронні властивості масиву нанотрубок.

19435
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Червень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30