Кафедра музикознавства, інструментальної
та хореографічної підготовки
Факультет мистецтв

На реалізацію проєктних ініціатив кафедри практичної психології з розробки Освітньої програми 2024 року (за ОР Магістр) й у відповідь на зауваження та пропозиції здобувачів ВО, висловлені ними під час анонімного опитування, 13 березня 2024 року було організовано Зум-зустріч з членами робочої групи та стейкхолдерами з числа представників громадських організацій, соціально-психологічних центрів міст Дніпра і Кривого Рогу та головним спеціалістом Департаменту освіти і науки КМР.

Так, Бородавка Олена Миколаївна, головний спеціаліст Департаменту освіти і науки виконавчого комітету Криворізької міської ради, ознайомила присутніх з актуальними запитами на психологічну допомогу, що надходять від різних суб'єктів освіти та інших категорій громадян, акцентувала увагу на проблемах інклюзивного супроводу осіб - представників ромської громади, питаннях компенсації освітніх втрат дітям з числа ВПО, профілактиці суїцидальної поведінки серед школярів та тривожних розладів у вихованців ЗДО, зазначивши, що попит на фахівців-психологів значно зріс і продовжуватиме зростати в реаліях українського сьогодення.

Коваль Тетяна Петрівна, директорка Криворізького НВК № 58, наголосила на існуванні багаторічних науково-професійних зв'язків з кафедрою практичної психології і подякувала професорсько-викладацькому складу за якісну підготовку фахівців для психологічної служби системи освіти, наголосивши на наявності відкритої вакансії через виїзд психолога закордон і потреби у її якомога швидшому заповненні, актуалізувавши тим самим проблему міграції психологічних і педагогічних кадрів в умовах війни.

Хороших Наталія Олександрівна, керівниця психосоціального напрямку Міжнародного благодійного фонду "Крок з надією" виступила з доповіддю щодо структури і специфіки діяльності громадських об'єднань, які функціонують за принципами фандрейзингу і кошти грантових проєктів, запросивши здобувачів долучитися до реалізації окремих завдань на волонтерських засадах в межах проходження виробничої консультативно-супервізійної практики.

Тітова Олена Григогівна, очільниця ГО "Жіноча сотня м. Кривий Ріг", регіональний керівник Всеукраїнського проєкту "Змістовно" подякувала викладачам кафедри, зокрема доцентам Бондар Катерині Миколаївні і Шестопаловій Олені Петрівні за активне долучення до діяльності громадського об'єднання і надання методичних рекомендацій та експертизу впроваджених програм щодо роботи з військовослужбовцями і членами їхніх родин, внутрішньо-переміщеними особами, дітьми з особливими потребами тощо. На останок пані Олена наголосила на існувані договору та додаткових угод про спільні наукові та професійні ініціативи і запропонувала різні варіанти проходження виробничої практики здобувачам ВО на базі своєї громадської організації.

13.03-1.png  13.03-2.png

13.03-3.png  13.03-4.png

Бондар Катерина Миколаївна, кандидатка психологічних наук, доцентка, детально ознайомила магістрів з концепцією та етапами реалізації проєкту Erasmus+ КА2 "BURN", що виконується зусиллями викладачів двох кафедр: практичної і вікової та загальної психології Криворізького державного педагогічного університету в партнерстві із ЗВО та іншими інституціями Німеччини, Латвії, Естонії та України. Пані Катерина анонсувала впровадження інноваційних освітніх курсів для магістрів (англійською мовою), що орієнтовані на розвиток компетенцій з надання травмачутливої допомоги соціально-вразливим групам населення в контексті реалізації Проєкту та нової комплексної науково-дослідної теми кафедри практичної психології на 2024-2027 рр. «SUPPORTING THE PSYCHOLOGICAL WELL-BEING OF VULNERABLE GROUPS AFFECTED OF THE CONSEQUENCES OF THE WAR IN UKRAINE». 

13.03-5.png  13.03-6.png

25761
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31