Кафедра музикознавства, інструментальної
та хореографічної підготовки
Факультет мистецтв

 

IMG 3985Досліджуємо Нову українську початкову школу у співпраці

25 вересня 2018 року викладачі кафедри початкової освіти Криворізького державного педагогічного університету Онищенко І.В., Баруліна Ю.О. на чолі із завідувачем кафедри Павлик О.А. та студенти-магістранти спеціальності Початкова освіта психолого-педагогічного факультету взяли участь у міському майстер-класі для слухачів курсів підвищення кваліфікації вчителів початкової школи «Підвищення ефективності освітнього процесу в початковій школі на засадах компетентнісного підходу» на базі Криворізької загальноосвітньої школи I-III ступенів №65 (модератор Мещерякова Т.В., методист КЗ «Інноваційно-методичний центр» Криворізької міської ради).

viber image

Майстер клас складався із трьох блоків : теоретико-методологічного, практичного та рефлексивного.

Протягом першого блоку учасники переглянули відео-презентацію закладу «Росток» впевнений крок у нову українську школу», прослухали виступи заступників директора з навчально-виховної роботи Небоги Л.М., з теми «Формування ключових компетентностей учня початкової школи з використанням педагогічної технології «Росток» та Іваницької В.Ю. «Формування інформативно-цифрової компетентності учнів початкової школи». Директор закладу Субота В.М. розповів присутнім про 12-річний досвід впровадження освітньої технології «Росток», окреслив основні аспекти цієї технології, наголошуючи на тому, що вимоги, які передбачає ця технологія, збігаються з вимогами Нової української школи. Насамперед у класах, які працюють за цією програмою, широко використовується інтегрований та діяльнісний підхід у навчанні. Творчий колектив вчителів робить усе можливе для підвищення пізнавальної активності школярів, а також кращого засвоєння ними ключових та предметних компетентностей.

IMG 4005

Практичний блок дав змогу присутнім відвідати фрагменти інтегрованих , проведених учителями початкових класів:

Бережною Т.Г.- навколишній світ. 4 клас. Тема: «Зелені долоньки листків. Листок: різноманітність. Функції листка»;

Захаровою Г.В.- математика. 3 клас. Тема: «Розбиття множини на частини за властивостями»;

Снісаренко С.А. українська мова. 2 клас. Тема: «Навчальні речі. Лічба. М. Могилевич «Я лічу до десяти».

IMG 4047

IMG 4077

Третя частина потішила учасників інтерактивною валеопаузою та рефлексивним практикумом «Стандартність мислення».

Захід пройшов у дружній атмосфері, інформація була пізнавальною, містила велику кількість корисних порад та цікавих методичних прийомів.

Висловлюємо щиру подяку Криворізькій загальноосвітній школі I-III ступенів №65 за організацію та можливість поглибити свої знання.

IMG 4182

IMG 4199

5655
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31