Кафедра музикознавства, інструментальної
та хореографічної підготовки
Факультет мистецтв

img6

Міжнародні активності в Криворізькому педагогічному продовжуються. Нещодавно проректор з наукової роботи, проф. В. А. Гаманюк, за запрошенням іноземних колег, провела серію лекцій у Віденській народній вищій школі.

Одним із трендів європейської освіти є освіта впродовж життя. Для цього муніципалітети міст Європи вже багато років організовують короткострокові курси – народні школи для різних верств населення з широкою тематикою: іноземні мови, цікаві проблеми суспільно-політичного життя, різноманітні спортивні активності, кулінарні заняття тощо. Діяльність народних шкіл спрямована на саморозвиток і самопізнання особистості, розкриття її талантів, задоволення освітніх потреб.

img11

Проректора з наукової роботи Криворізького педагогічного В. А. Гаманюк було запрошено до Віденської народної вищої школи, де вона мала змогу ознайомитися з організацією її роботи, перейняти досвід та прочитати курс лекцій. Представниця нашого університету розповіла слухачам про унікальний досвід України щодо розвитку демократизації освітніх процесів, висвітлила історичні й культурні контексти суспільного життя нашої держави. Занурення в тему демократії та унікального досвіду України стало відкриттям для європейських слухачів, які переважно мали стереотипні уявлення про країну через російські наративи.

img17

Міжнародна взаємодія сприяє побудові відкритого діалогу та взаєморозуміння між європейськими країнами та культурами. Досвід організації народних шкіл Європи може стати у пригоді закладам вищої освіти України – освіта впродовж життя є необхідною умовою для сучасного фахівця будь-якої галузі.

26462
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Червень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30