Кафедра педагогіки
Криворізький державний педагогічний університет

       26.07.23 р. практична робота з групою майбутніх журналістів та соціологів (СМК-21) і креативним викладачем кафедри загальної та вікової психології Н. Макаренко була проведена у затишній міській кав’ярні. Розглядались теми: «З історії мас-медіа» та «Вплив ЗМІ на особистість».

      Чому саме у кав’ярні?

      Переконав нас у цьому…. Петер Вінтерхоф-Шпурк, фундатор досліджень природи медіа та автор першого підручника з медіапсихології «У кінці XVII - на початку  XVIII століття - кав’ярня стала улюбленим місцем для зустрічей як у Лондоні, так і у Парижі, найважливішим інформаційним центром, де читали газети, обмінювалися новинами, знайомилися, дискутували. Ранні уявлення про вплив ЗМІ будувалися на тому, що уряд робить пропозицію, парламентарі дискутують, преса друкує дебати, обговорення, а громадяни їх вільно обговорюють, формуючи суспільну думку..."

                                  изображение viber 2023 09 26 11 29 33 646     изображение viber 2023 09 26 11 29 20 551

      Для нас кав’ярня  - це просто незвичайне місце для зустрічі, знайомства  та обміну інформацією. Кожен з присутніх за 5-7 хвилин познайомив з новим життям звичного радіо (Даша); необмеженими можливостями Інтернету (Аня); витівками М. Цукерберга та його FB (Дмитро); власним практичним досвідом блогера (Карина); улюбленими ЗМІ (часописами) - Женя; популярністю підкастів (Ілля); найбільш популярним українським телеканалом ТСН (Ніка).

      Приємно дивувала здатність присутніх вибирати основне та  цікаве, представляти його стисло, емоційно забарвлено, уважно слухати товаришів, доброзичливо оцінювати їх виступи. Надзвичайно комфортно було почуватися у колі чемних, зацікавлених, усміхнених майбутніх медійників. Нарешті, було дуже пізнавально! Наступні  завдання передбачали імпровізацію. Наприклад, уявити як можна «розігріти» аудиторію з представників різних поколінь (традиціоналістів, бебі-бумерів, покоління Х, міленіалів, зумерів), підготувати її до появи головного спікера.

      А потім подивилися фрагмент «I am Spartacus»  класичного «Спартака» з неперевершеним К.Дугласом та визначали,  який матеріал морально-етичної тематики можна підготувати для сучасної молоді на такому вражаючому прикладі. Схвилювала  відповідь Карини: «цей фрагмент нагадує події, які наразі переживає Україна. Коли деякі пропонують зраду, ми розуміємо - такого не буде, тому що ми - вільні і ніколи не поступимося своїми цінностями!».

     І це надихає!

Наталя Макаренко

23297
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Серпень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31