Кафедра практичної психології
Психолого-педагогічний факультет

22 квітня 2021 на кафедрі практичної психології КДПУ було проведено захід «Майстерня практичного досвіду психолога», що присвячено Всеукраїнському дню психолога.

***

Студенти груп психологічного спрямування мали змогу поставити питання випускникам факультету щодо їх практичної діяльності та навчання в аспірантурі. Координаторами зустрічі були аспіранти кафедри Єлизавета Давоян (4 курс) та Євгенія Кузіна (2 курс). До «Майстерні» долучились студенти груп ПНП-18 та ПП-17, а також викладачі кафедри Зоя Михайлівна Мірошник та Іванна Миколаївна Шаповал. Загальна кількість учасників заходу була 17 осіб. Захід відбувався із дотриманням усіх карантинних заходів, в онлайн-форматі на платформі Zoom. 

Студенти виявили активність і ставили питання до аспірантів такого формату: «З якими труднощами ви зіткнулись на початку вашої практичної діяльності?»; «Чи варто вступати до аспірантури? Навіщо вона потрібна?»; «За якими критеріями психолог-початківець має визначати вартість своїх послуг?»; «Як сформулювати імідж психолога?»; «Чи доводиться психологу відмовляти клієнтам? За яких обставин це необхідно робити?»; «Яка література справила особливе значення для вас, як спеціалістів?»; та інші. 

C:UsersAdminDesktopаспирантураДругоеScreenshot_2.png

Відповіді на деякі з запитань:

«З якими труднощами ви зіткнулись на початку вашої практичної діяльності?» – хвилювання та відчуттям, що не вистачає знань. З цим допомогли справитись викладачі-наставники. Коли практика стала активнішою, почали звертатись до супервізорів. Також, допомогло те, що окрім основної освіти відвідували (та продовжуємо це робити) різні курси підвищення кваліфікацій, продовжуємо навчатись. 

«Чи доводиться психологу відмовляти клієнтам? За яких обставин це необхідно робити?» – так, доводиться. Відмова можлива, коли запит з яким звернулась людина є не в сфері компетентності фахівця-психолога. Також, якщо необхідно проведення медикаментозної терапії та постановки діагнозу у лікаря-психіатра. Адже, якщо необхідно лікування, а його не надати відповідно до діагнозу – це може нашкодити здоров’ю як психологічному так і фізичному. Відмова можлива у випадку звернення близьких родичів, друзів чи знайомих. Психолог має зберігати безоцінну позицію, а з наведеною категорією осіб це є досить складно. Якщо ж психолог погодиться, необхідно розуміти, що після завершення роботи є велика вірогідність, що з цією людиною ті близкі стосунки, які були раніше розірвуться. 

Аспірантки давали розлогі та глибокі відповіді, поділились власним досвідом та баченням на процес консультування, психокорекції та психотерапії. Досвід молодих фахівців в сфері 

Ми раді вітати усіх колег із прийдешнім професійним святом та бажаємо міцного здоров'я!

15352
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31