Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи
Психолого-педагогічний факультет

22 листопада п. р. аспіранти і бакалаври спеціальності 054 Соціологія долучилися в он-лайн форматі до лекції провідного українського соціолога Миколи Васильовича Туленкова, професора, доктора соціологічних наук, професора кафедри галузевих соціологій Київського національного університету імені Тараса Шевченка, яку він читав для магістрів Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка.

22.11 003

 

М. В. Туленков - розробник соціологічної теорії організаційної взаємодії в соціальному управлінні транзитивного суспільства, автор більше 550 наукових і навчально-методичних праць із загальної та галузевої соціології, методології та методів соціологічного дослідження, серед яких 34 наукові монографії та 56 підручників і навчальних посібників, він член САУ, дійсний член Міжнародної кадрової академії, Міжнародної академії наук соціальних технологій та місцевого врядування; член редколегій 5 фахових видань із соціології, а також член Експертної ради МОН України з філософських, політичних і соціологічних наук.

Туленков 1

У лекції Микола Васильович розкрив предметне поле соціології міжнародних відносин, зміст таких категорій і понять, як: глобалізація, глокалізація, регіоналізація, інтеграція, глобальна соціалізація, дезінтеграція, інтернаціоналізація та ін.., пояснив проблеми формування та переформатування міжнародного співробітництва та світової дипломатії в умовах глобальних викликів; розкрив соціологічні підходи до розуміння змісту та видів міжнародних конфліктів, шляхів та способів їх вирішення, презентував новітні соціологічні теорії глобалізації, відповів на запитання, які виниклі у процесі розриття теми.

Туленков 2  

Науковців кафедри соціології та масових комунікацій пов’язує давня співпраця з Миколою Васильовичем як стейкхолдером ОНП 054 Соціологія, поради якого завжди носять конструктивний і змістовний характер для удосконалення підготовки аспірантів-соціологів.

Щиро дякуємо Миколі Васильовичу за цікаву лекцію і плідну співпрацю, зичимо здоров’я і нових наукових здобутків.

23883
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Червень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30