Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи
Психолого-педагогічний факультет

Шановна громадо Криворізького державного педагогічного університету!

Кафедра філософії вітає зі святами! Напередодні Нового року прийнято підводити підсумок і планувати події на майбутнє. Отже, дозвольте коротко відзначити найбільш важливі події в житті кафедри за 2021 р.

Кафедра філософії  випустила навчальний посібник  «Філософія: теоретичний курс». Навчальний посібник розміщено в репозитарії університету.

Було підтверджено фаховість збірника наукових праць «Актуальні проблеми духовності», який отримав категорію «Б». Із випуском за 2021 р. можна ознайомитися на офіційній сторінці видання.

Кафедра філософії оновила курс філософії для  підготовки докторів філософії. Тепер майбутні науковці мають змогу прослухати курс «Сучасна наукова філософія».

Також оновлено пропозиції з вибіркових дисциплін. З вересні 2021 р. викладаються авторські курси «Логіка освітньої реформи» (для бакалаврів) і «Культурні практики сучасності» (для магістрів).

У 2021 р. кафедра філософії активно приймала участь  науковій діяльності. Викладачі кафедри долучилися до написання колективної монографії «Challenges and Opportunities of the Modern Risk Society: Socio-Cultural, Economic and Legal Aspects», публікували статті в закордонних виданнях, зокрема у «Archive for Mathematical Logic», виступали на конференції «ICHTML 2021: Second International Conference on History, Theory and Methodology of Learning».

У 2021 р. кафедра філософії  продовжила вдосконалювати педагогічну майстерність. Зокрема, д. філос. н., проф.. Я. В. Шрамко провів відкриту онлайн-лекцію з теми «Математична логіка», продемонструвавши, що така  класична наука як логіка може викладатися з використанням сучасних технологій дистанційного навчання. К. філос.н., доц. О. П. Панафідіна пройшла курс підвищення кваліфікації у Вищій школі філософії при Інституті філософії  ім. Г. С. Сковороди НАН України.

Не зважаючи на карантинні обмеження,  кафедра філософії провела заходи, які стали традицію нашого навчального закладу:  університетську олімпіаду з філософії для  студентів другого курсу та студентську конференцію «Юнософія». У дистанційному режимі працював науково-методологічний семінар кафедри, на якому з доповідями виступали д. філос. н., проф. Я. В. Шрамко, к. філос. н., М. М. Брюховецький, к. філос. н., доц. О. В. Мішалова, к. філос. н. доц., О. П. Панафідіна,  к. філос. н., доц. Н. П. Козаченко.

Висловлюємо сподівання, що 2022 р. буде не менш плідним як для кафедри філософії,  так і для громади Криворізького державного педагогічного університету. Бажаємо усім колегам та студентам наснаги. Закликаємо охочих долучатися до наших філософських проєктів!

17993
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31