Кафедра філософії
Криворізький державний педагогічний університет

12 травня 2021 р. відбулася традиційна студентська конференція «Юнософія». Через карантинні обмеження вона відбувалася в дистанційному режимі. Абдула А. І. привітав учасників, наголосив на важливості вивчання філософських дисциплін для майбутнього вчителя. Керівник секційного засідання Мішалова О. В. запропонувала регламент: доповіді й порядок виступів було згруповано у три блоки: філософський, релігієзнавчий, філософсько-педагогічний. Усього було представлено 14 доповідей.

З цікавою промовою «Хосе Ортега-і-Гассет: Що таке філософія?» виступила студентка фізико-математичного факультету Тимчур В., яка проаналізувала різні підходи до визначення предмету філософії. Жваві дискусії викликали доповіді студентів Глазкова В. («Модель постіндустріального суспільства: передбачення та реальність»), Примаченко Я. («Педагогічна стереотипи як типова освітні проблема»), Руденко О. («Принцип простити як педагогічний метод»). Ґрунтовний аналіз філософських проблем здійснили Філатенко А. («Поняття “соціальної реальності” та його філософський зміст»), Снісар Р. («Влада і мораль: Проблема співвідношення»), Владова К. («Сенс життя: психолого-педагогічні аспекти»).

Уперше на конференції «Юнософія», окрім індивідуальних доповідей, був представлений груповий проєкт: студенти факультету іноземних мов М. Волков, Т. Мовчан, А. Чирва, Я. Ярошенко представили колективний переклад першої глави «Огляд деяких фундаментальних проблем» з книги К. Поппера «Логіка наукового дослідження».

За результатами роботи секції планується випуск збірника студентських наукових праць «Юнософія».

15670
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30