Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи
Психолого-педагогічний факультет

Студенти групи ГОЕ-21 (куратор доцент кафедри географії та методики її навчання Олена Лакомова) провели інформаційну годину до Міжнародного дня захисту озонового шару.

image018

Озоновий шар - це шар атмосфери, що захищає нас від нищівного впливу сонячного випромінювання, бо фільтрує сонячне проміння і попереджає шкідливий вплив ультрафіолету на поверхню Землі, тим самим зберігаючи життя на планеті. Озоновий шар – це захисна плівка з газоподібної речовини, яка знаходиться в стратосфері на висоті від 15 до 50 км.

Проблема знищення озонової плівки має глобальний характер. Тому відразу після виявлення першої озонової діри, делегація вчених з різних куточків світу зібралась у Відні для прийняття та підписання угоди про захист та збереження озонового шару. Цей договір відомий під назвою Віденська конвенція.

image111image28

Пізніше її доповнив ретельно складений протокол, до якого внесли перелік речовин, що згубно впливають на озоновий шар. Речовини, руйнують озоновий шар, також є потужними парниковими газами. Міжнародна угода 1987 року, відома як Монреальський протокол про речовини, що руйнують озоновий шар, забезпечила подвійну вигоду: припинення руйнування озонового шару та уповільнення зростання кількості парникових газів.

image6image7

Особливу увагу приділили питанню про особистий внесок кожної людини для збереження озонового шару: відмовитись від використання в побуті озоноруйнівних речовин, не спалювати листя, гілки дерев, будь-які побутові відходи, користуватися спеціалізованими об’єктами утилізації сміття.

image8

23363
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша