Факультет географії, туризму та історії
Історія

7

День Соборності для студента-історика чи викладача-історика КДПУ - день особливий. Соборність Української держави  - частина долі і душі кожного з  нас. І це не слова, не образ, не форма. Ідея Соборності, а, значить, існування Української держави, є основою усієї академічної діяльності, усього існування історичної громади КДПУ.

2013 року саме наші історики першими вийшли на Криворізький Майдан - на захист Соборності та державності. Наші криворізькі історики були серед перших на київському Майдані. Історики КДПУ, викладачі й студенти, числом більше 30, добровільно чи за покликом держави встали на захист Соборності України із зброєю в руках. Є й ті, хто віддав своє життя за Україну. 

Саме історики були серед перших волонтерів - тих, без кого армії у ті складні часи 2014 року було б у десятки разів складніше боронити єдину і неподільну Нашу Державу.

Сьогодні, 22 січня відбулося Віче академічної історичної громади на честь Дня Соборності. Разом з нами були працівники бібліотеки університету. Як і завжди серед істориків, це був абсолютно неформальний і абсолютно вільний захід. Прийшли ті, кого покликало українське серце і відчуття єдності. 

Багато довелося почути: і спогадів про події 2013-2014 року, і гарних і таких, над якими варто замислитися; ми згадали історію Соборності, її щасливі і трагічні часи. Пам'яттю нашою ми звернулися і до тих, чиєю кров'ю була омита Соборність у 2014 році: саме цього дня на Майдані, захищаючі свободу і Соборність загинули перші українці - вічна їм пам'ять. 

Ми згадали й те, що наш одвічний московський ворог сьогодні топче й грабує святу українську землю: боротьба за Соборність продовжується. 

Але ми існуємо. Існує й наша улюблена і омріяна поколіннями вільна і свята Українська Держава. Заради цього варто жити і боротися. 

Із Святом, друзі! 

Слава Україні!


1  2 


3   4 


  6 DSCN2207


    


  10 


 

 

3800
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша