Кафедра української мови
Факультет Української філології

img5

Криворізький педагогічний завжди бере активну участь у відзначенні загальнодержавних свят патріотичного спрямування. Про цьогорічні заходи до Дня української писемності та мови читайте в дописі прес-центру.

img10

Традиційно до Дня української писемності та мови в нашій країні пишуть Радіодиктант національної єдності. Цьогорічний захід став ювілейним: його було проведено 25-й рік поспіль. Радіодиктант – це не тільки про правильність написання, але й про любов до рідної мови. Цей захід став своєрідним символом української ідентичності.

img13

У 2024 році текст «Магія голосу» підготувала відома українська письменниця Оксана Забужко. Читав твір особливий гість – поет і захисник України Павло Вишебаба. Його шлях – від мистецтва до війська – надав диктанту ще більшої значущості.

img16

Здобувачі Криворізького педагогічного охоче долучилися до написання диктанту. В укритті нашого університету було облаштовано спеціальний простір, який зробив участь у загальнодержавному заході безпечною. Одразу після завершення написання диктанту на сайтах «Українського радіо» та «Суспільного. Культура» було оприлюднено текст для самоперевірки.

img19

Криворізький педагогічний став співорганізатором проведення Радіодиктанту для містян на локації «Сонячної галереї». Протягом двох днів мовознавці Альма-матер перевірять роботи та визначать трьох кращих знавців рідної мови нашого міста.

img24

25 жовтня 2024 року на спільноту Криворізького педагогічного чекав культурно-просвітницький захід від факультету української філології. Під час онлайн-зустрічі присутні пригадали історію української писемності, дізналися про важливі особливості культури нашого народу, декламували вірші, присвячені необхідності збереження національної спадщини.

img28

Студенти та викладачі вкотре акцентували нагальну потребу збереження та розвитку єдності українців.

Усім, хто долучився, заходи до Дня української писемності та мови подарували усвідомлення величі нації, яка говорить однією, рідною мовою серця нашої Батьківщини.

27925
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31