Анонси і оголошення
Компанії Clarivate та Elsevier повідомляють про нові вебінари з питань наукометрії, які
Компанія Clarivate продовжує серію безоплатних вебінарів українською. За умови
ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ! Бібліотека КДПУ працює в обмеженому режимі з 09.00 до 16.00, субота
Elsevier продовжує активно підтримувати українських учених у складних умовах
У межах проєкту Research4Life регулярно організовують вебінари за посиланням
Міністерство освіти і науки України повідомляє про можливість безкоштовного
Шановні науковці! Компанія Elsevier та ДНТБ України надають можливість працювати
В умовах посилення карантинних обмежень пропонуємо науково-педагогічним
Шановні користувачі! ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського пропонує вам скористатися
Шановні користувачі! Під час карантину бібліотека надає такі дистанційні

Grycenko071019 1

7 жовтня 2019 року в «Літературній вітальні» бібліотеки Криворізького педагогічного відбулася зустріч із членом Національної спілки письменників України, поетом, прозаїком, драматургом і критиком Віктором Гриценком.

Grycenko071019 2

Директор бібліотеки, к. філол. н., доц. Г. М. Віняр представила гостя учасникам зустрічі, розповіла про його життєвий та творчий шлях, познайомила з особливостями унікального різновиду сонетного жанру – вінка й корони сонетів.

Grycenko071019 3

Митець поділився роздумами про мету й філософію поетичної творчості, розповів про улюблених майстрів слова й джерела натхнення, пригадав перші кроки до поезії, власні юнацькі вірші. Велике враження на майбутнього поета справили зустрічі й спілкування з письменниками-сучасниками; їхній досвід і натхнення стали для В. Гриценка дороговказами на шляху до власної творчості.

Grycenko071019 4

Учасників зустрічі особливо зворушив поетичний твір, присвячений бібліотеці та її працівникам, у якому автор зізнається в глибоких теплих почуттях до книжкових скарбниць, захоплюється працею бібліотекарів.

Grycenko071019 5

Віктор Гриценко є майстром сонетного жанру: його сонетна корона (вінок вінків) «Словесні перелоги» є визнаним критиками високохудожнім витвором мистецтва філософської поезії.

Grycenko071019 6

З чого починається поет, якою є роль митця в суспільстві, звідки приходять поетичні образи та в чому полягає таїнство слова – про все це йшлося на зустрічі з В. Гриценком.

Grycenko071019 7

Гість бібліотеки розповів про мистецтво поетичного перекладу, його важливість для власної творчості, поділився досвідом роботи над перекладами рубаїв Омара Хайяма.

Grycenko071019 8

Літературознавець, к. філол. н., доц. Л. О. Донченко поділилася теплими спогадами про спілкування з Віктором Гриценком, розповіла про власні враження від творів поета.

Grycenko071019 9

«Віктор Гриценко – дійсно непересічний митець, унікальний для нашого міста майстер багатьох поетичних форм», – підкреслив Дмитро Щербина, представник криворізького літературного товариства, відомий перекладач, редактор, поет.

Grycenko071019 10

«Поезія Віктора Гриценка надихає на власну творчість», – зізнається криворізька літераторка, головна редакторка альманаху «Символ» Тетяна Меліхова.

Grycenko071019 11

Усі охочі мали можливість ознайомитися з шістнадцятьма джерелами, присвяченими темі події, які експонувалися на книжковій виставці «Словесні перелоги Віктора Гриценка», створеній заступницею директора бібліотеки О. М. Кравченко й завідувачкою відділу обслуговування О. М. Грамм.

Grycenko071019 12

Дякуємо поету за подаровану зустріч
із високим мистецтвом художнього слова!

8815