АНАНКО Олександр Федотович навчався на мовно-літературному факультеті. Учасник бойових дій Великої Вітчизняної війни з серпня 1941 року. Кривий Ріг визволяв у  складі 346 окремої армійської роти.Нагороджений двома орденами Вітчизняної війни ІІ ст., медалями.

ВЕРГУН Яків Пантелеймонович, випусник природничого факультету Криворізького педагогічного інституту.У складі 181 танкової бригади 18-го танкового корпусу 5-ої Гвардійської танкової армії Воронізького фронту капітан Я.П.Вергун приймав участь у визволенні Кривого Рогу.Указом Президії Верховної Ради СРСР від 22 лютого 1944 року за мужність, відвагу та героїзм, виявлені у боротьбі з німецько-фашистськими загарбниками, капітану Вергуну Якову Пантелеймоновичу присвоєне звання Героя Радянського Союзу з врученням ордену Леніна та медалі «Золота Зірка».Нагороджений орденами Олександра Невського, двома орденами Вітчизняної війни 1 ст, орденом Вітчизняної війни 2 ст., двома орденами Червоної Зірки, медалями.

 

ЛИСОБИК Володимир Євдокимович закінчив у 1939-му році фізико-математичний факультет. Про день визволення Кривого Рогу згадував: «В цей день погода не сприяла наступу радянських військ. Дощ, мороз, туман утруднювали роботу авіації. Стан доріг перешкоджав  руху воєнізованих частин. В важких боях воїни Радянської Армії звільнили економічний і стратегічний центр - м. Кривий Ріг…»

ПОПОВЦЕВ Борис Олександрович вже у повоєнному 1955-му закінчив Криворізький державний педагогічний інститут.Приймав участь у боях по визволенню Кривого Рогу від німецько-фашистської окупації у складі 457 міноментного полку 23 ТК. За бойові заслуги нагороджений орденом Вітчизняної війни І ст..

СИДОРЕНКО Ілля Дмитрович, кандидат біологічних наук, доцент. В Криворізькому педагогічному інституті працював на посадах ст. викладача кафедри ботаніки (1966-1971), доцента кафедри педагогіки і методики початкового навчання (1982-1987).У бойових діях Великої Вітчизняної війни брав участь на Південному, Південно-Західному, Воронізькому, Степовому, Сталінградському, IV,III,II-му Українських фронтах. Приймав участь у боях по визволенню Кривого Рогу. Тричі поранений. За військову доблесть нагороджений орденами «Червоної Зірки», «Вітчизняної війни»  1 ст., медаллю «За бойові заслуги» та ін..

ТИМОФЄЄВА Юлія Петрівна у повоєнний час працювала в Криворізькому державному педагогічному інституті бухгалтером. У бойових діях по визволенню Кривого Рогу приймала участь у складі 46-го окремого батальону зв’язку. Нагороджена орденом Вітчизняної війни ІІ ст., медаллю «За відвагу» та ін.

ЯКИМЕНКО Григорій Пилипович закінчив та працював у Криворізькому державному педагогічному інституті. З 1943 по 1945 рр. воював на ІІ та ІІІ-му Українських фронтах. Приймав участь у боях за визволення Кривого Рогу у якості механіка-водія 7-го механізованого корпусу. За бойові заслуги нагороджений орденом Червоної Зірки, Вітчизняної війни, медалями «За відвагу», «За мужність», «За бойові заслуги» та ін.

 

1084
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30