Факультет географії, туризму та історії
Історія

21 листопада на базі Молодіжного центру #Studhub, в рамках серії наукових заходів, започаткованих та організовуваних історичною академічною громадою КДПУ, за науково-теоретичного та організаційного забезпечення кафедри історії України та правознавства й кафедри всесвітньої історії відбувся ІІ Круглий стіл, на якому цього разу було розглянуто історичні події від жовтня 1917 року та проголошення УНР  до квітня 1918, до падіння УЦР та приходу до влади П. Скоропадського. 

Серед учасників були викладачі та студенти КДПУ, студенти Гірничого коледжу ДВНЗ КНУ,  викладачі та курсанти військового ліцею, вчителі шкіл міста.

У якості презентерів виступили студенти магістратури 1 та 2 років навчання Є. Гомон та М. Михайлечко, студент 3 курсу І.Лисоконь, студенти 2 курсу С. Корнієнко та Д. Чижик, студентка Гірнчого коледжу Д. Кокухіна. Модераторами виступили доц. Н. Печеніна (каф. історії України та правознавства) та доц. В. Яшин (каф. всесвітньої історії).

По завершенні наукового заходу, вчитель КЗШ № 113, випускник історичного факультету, активний учасник усіх наших заходів Віталій Зуй подарував історикам Прапор Революції Гідності - той самий прапор, з яким наші студенти-історики започаткували Криворізький Майдан та який завжди був присутній на всіх репволюційних заходах аж до перемоги Революції. Прапор прийняв заступник декана ФГТІ доц. А. Тарасов. Тепер цей артефакт займе свої достойне місце в експозиції, присвяченій Революції гідності та Війни на Сході, що створюється на базі ауд. 303.

Ми надзвичайно вдячні представникам Прес-центру КДПУ, які надзвичайно детально висвітдили захід, що відбувся, відтак, скеровуємо читачів до повідомлення прес-центру.

Усі виступи, фото та детальний звіт про захід будуть репрезентовані в електронному виданні, вихід якого планується у грудні цього року.


1


 2


 5


6


 7


 9


 10


 8

 

3146
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша