Кафедра української мови
Факультет Української філології

1

Майбутні екологи, які навчаються в Криворізькому педагогічному, здобувають фахові знання не тільки в аудиторіях і лабораторіях. Наприкінці навчального року студенти природничого факультету пройшли ландшафтно-екологічну практику та навчально-польову практику з екології садово-паркових об'єктів.

2

Під час ландшафтно-екологічної практики здобувачі вищої освіти опановували методики інструментальних методів дослідження ландшафтів. На практичних заняттях вони користувалися методиками роботи з польовою метеостанцією, дозиметром та GPS-навігатором. Студенти опрацювали інструкції та навчилися користуватися приладами, необхідними для проведення ландшафтно-екологічних досліджень.

3

Ландшафтно-екологічну практику продовжили заняття з вивчення культурного ландшафту. Здобувачі вищої освіти здійснили ландшафтно-екологічний аналіз парку «Ювілейний»: визначили фізико-географічні умови формування парку та особливості його структурно-функціонального зонування, дослідили та проаналізували структурні компоненти садово-паркового ландшафту. Поставлені завдання були виконані: студенти вивчили історію та видовий склад рослинних угруповань парку за літературними джерелами, нанесли на карту системи паркових доріжок та функціональних зон, здійснили покомпонентний аналіз садово-паркового ландшафту парку «Ювілейний».

4

Після ландшафтно-екологічної почалася навчально-польова практика з екології садово-паркових об'єктів. На початку літа студенти досліджують рекреаційні об'єкти міста, описуючи особливості клумбових ценозів, аналізують особливості створення різних типів ландшафтів, оцінюють естетичну привабливість парків та скверів міста.

5

Навчальну практику з анатомії та морфології рослин було розпочато екскурсією до парку «Ювілейний». Студенти збирали листки, суцвіття, квітки, плоди для подальшої гербаризації та морфологічного опису. Практика продовжилася в парку Героїв.

6

Практика набирає обертів та мотивує студентів діставатися нових вершин наукового пізнання, вивчаючи наше місто. Дякуємо ЗСУ за можливість працювати та навчатися!

26757
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31