Кафедра української мови
Факультет Української філології

01

З 10 по 16 червня 2024 року тривала освітня програма проєкту «Кривий Ріг: Культурна спадщина», яка реалізується ГО «Інститут Розвитку Кривого Рогу» на підтримку українських переселенців та українського культурного і креативного секторів, за безпосередньою участю МБФ IZOLYATSIA, Platform for Cultural Initiatives, Trans Europe Halles та Malý Berlín. До лекторів, які взяли участь в освітній програмі, приєдналися науково-педагогічні працівники та випускники факультету географії, туризму та історії Криворізького державного педагогічного університету. Подробиці дізнавався прес-центр.

02

Проєкт співфінансувався програмою ZMINA: Rebuilding, створеною European Union in Ukraine, за підтримки АрселорМіттал Кривий Ріг та «Експерт-КР – експертне відео про Кривий Ріг».

04

Викладачі кафедри туризму та економіки взяли активну участь у масштабній науково-просвітницькій події: зав. кафедри, канд. геогр. наук, доц. В. Л. Казаков у своїй лекції розкрив питання форм і напрямів ревіталізації індустріальних об'єктів Кривого Рогу та їх адаптації до міського простору на прикладі законсервованих шахт, промислових споруд заводів і фабрик, промислових пустищ, зон відчуження (провальних зон шахт) міста; канд. геогр. наук, доц. В. С. Пацюк розповіла про регенерацію виробничих просторів України в контексті європейського досвіду; канд. геогр. наук, доц. І. О. Остапчук схарактеризувала особливості урбаністичного обличчя міста, а саме – відвали й кар’єри.

03

Випускники факультету географії, туризму та історії також долучилися до реалізації програми й підготували цікаві й змістовні доповіді: Е. Дворчук – «Об’єкти культурної спадщини Кривого Рогу ХІХ – початку ХХ століття: проблеми збереження та ревіталізації»; Г. Літвінчук – «Архітектурні стилі у цивільній і промисловій забудові Кривбасу».

05

Збереження культурної спадщини рідного міста – пріоритетний напрям досліджень науковців факультету географії, туризму та історії Криворізького педагогічного. Прагнемо зробити Кривий Ріг найкращим містом України!

26816
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31