Кафедра декоративно-прикладного мистецтва та дизайну
Факультет мистецтв

семінар 1

12 грудня 2023 р. викладачі кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну: завідувач кафедри Анна Хомякова та викл. Ірина Побежимова взяли участь у відкритому вебінарі «Аспекти авторського права у fashion-індустрії:  штучний інтелект та створення цифрового одягу».  Вебінар організовано з ініціативи Ukrainian Fashion Education Group - найбільшої освітньої інституції для fashion-фахівців в Україні.

На запитання про те, "Хто є власником прав на цифровий одяг?  Як визначити творчу власність, якщо автором є алгоритм, а не людина?" дали відпоііді  фахівці з Українського національного офісу інтелектуальної власності та інновацій - лекторка: Катерина Рябчук, провідний професіонал з інтелектуальної власності відділу розвитку креативних секторів економіки ІР-офісу; лектор: Дмитро Дорошенко, начальник відділу розвитку креативних секторів економіки ІР-офісу.

Тема «Аспекти авторського права у fashion-індустрії" є надзвичайно важливою та актуальною у контексті підготовки майбутніх фахівців, дизайнерів одягу. Завдяки новітнім технологіям та розширенню використання штучного інтелекту, виникають нові можливості у створенні цифрового одягу. Це може включати в себе використання алгоритмів для генерації унікальних дизайнів, аналізу модних тенденцій та створення віртуальних колекцій. Врахування глобального характеру модної індустрії, розуміння аспектів авторського права у цифровому середовищі стає важливим для гармонізації міжнародних стандартів та уникнення правових суперечок. семінар 2

семінар3

 

24093
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша