Кафедра англійської філології
Факультет іноземних мов

1

На початку травня 2024 року ректор Криворізького педагогічного, професор Ярослав Шрамко на запрошення інституту Східноєвропейської історії Гейдельберзького університету відвідав Німеччину й взяв участь у низці науково-організаційних заходів на базі цього найстарішого університету Німеччини.

Викладачі та здобувачі вищої освіти КДПУ мають багаторічні плідні зв’язки з європейськими університетами. Професор кафедри перекладу та слов'янської філології факультету іноземних мов Марина Варданян та професор кафедри історії факультету географії, туризму та історії Дмитро Титаренко на запрошення колег з Німеччини зараз проходять стажування в університеті Гейдельберга, де здійснюють важливі наукові проєкти.

2

Професор Ярослав Шрамко в межах семінару «Сучасна історія» інституту Східноєвропейської історії виступив з доповіддю «Освіта і наука у часи війни», яка викликала великий інтерес та жваве обговорення.

3

Ректор розповів колегам з Німеччини про організацію роботи нашого університету під час збройної агресії росії та протистояння викликам воєнного часу. Керівник семінару – професор історії Східної Європи Таня Пентер виявила зацікавленість у подальшій співпраці й організації спільної навчально-наукової діяльності з нашими викладачами та здобувачами вищої освіти.

4

Під час візиту Ярослав Владиславович провів перемовини з проректором з міжнародної діяльності Гейдельберзького університету професором Веллером щодо подальшої співпраці й організації спільних науково-дослідних проєктів. Один із таких майбутніх проєктів планується реалізувати на базі кафедри перекладу та словʼянської філології Криворізького державного педагогічного університету та Інституту усного та писемного перекладу Гейдельберзького університету, з керівництвом якого ректор університету разом з проф. Варданян провели плідне обговорення.

Криворізький державний педагогічний університет впевнено розвиває міжнародну кооперацію
з кращими університетами Європи!
26561
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Червень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30